BANCI | Stirea Zilei

Numarul cardurilor de credit a scazut, dar volumul platilor este in crestere

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-09-20 07:44

Piata cardurilor de credit a cunoscut o revigorare in trimestrul doi al acestui an, cand numarul de carduri in circulatie a crescut cu 15.000 de bucati, ajungand la un total de 1.956.000 de unitati la finalul lunii iunie. Fata de aceeasi perioada a anului trecut insa, cand se inregistrau 2.263.000 de carduri de credit, numarul acestora s-a redus cu 307.000.

In prima jumatate a anului insa, numarul de carduri de credit, atentie!, in circulatie, s-a subtiat cu 166.000 de bucati. Si asta in primul rand pentru ca bancile au emis, se pare, in perioada de euforie, mai multe carduri de credit decat aveau nevoie clientii.

Motivele sunt diverse, criza avand aici prima vina. Cu toate ca piata cardurilor de credit in Romania este inca subdezvoltata, gradul ridicat de indatorare al romanilor care detin alte tipuri de credite, precum imobiliare sau de consum, i-a facut sa-si inchida cardurile de credit sau chiar i-a pus in situatia de a nu-si mai putea plati ratele.

Iar daca nu uitam si la numarul de tranzactii cu cardul de credit si la valoarea platilor, putem spune ca s-a facut o curatenie, in sensul ca numarul de carduri emise era cu mult mai mare decat a celor active.

Astfel, atat numarul de tranzactii cu cardul de credit (4,93 milioane) cat si valoarea tranzactiilor (736,46) din trimestrul doi al acestui an au ajuns la valori record in ultimii doi ani si jumatate, fiind totusi sub nivelurile stabilite in ultimele trei luni din 2008: 4,99 milioane tranzactii, in valoare de 897,42 milioane lei.

In ultima perioada insa, tot mai multe banci promoveaza cardul de credit cu o serie de beneficii adiacente, precum plata in rate fara dobanda sau diverse discounturi, ceea ce mentine o perspectiva optimista de crestere a numarului de noi carduri.

Topul bancilor cu cele mai multe carduri de credit la finalul lunii iunie 2011:

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii