BANCI | Stirea Zilei

Noul presedinte al BCR va fi cehul Tomas Spurny

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-01-17 20:12

Dominic Bruynseels va fi înlocuit din funcţia de preşedinte executiv al BCR de Tomas Spurny, actualul director general al CIB Bank Ungaria, parte a grupului italian Intesa Sanpaolo, şi fost director al fondului de investiţii PPF, au declarat pentru MEDIAFAX surse bancare.

Spurny, 47 de ani, s-a nascut in 1965 in Praga si are dubla cetatenie, fiind ceh si american. Dupa terminarea gimnaziului in Cehia, a emigrat in SUA, unde intre anii 1986 si 1991 a studiat la Stern School of Business in cadrul New York University.

A obtinut o diploma MBA in finante in 1994 la Columbia University din New York. Face parte din directoratul US Business School din Praga, iar in perioada 2000-2001 a fost membru in conducerea bursei din Praga.

In afara de limba ceha si engleza, vorbeste rusa germana si putina italiana.

Şi-a început cariera ca stagiar in banking la Manufacturers Hanover Trust (New York), în 1987. Din 1989 a lucrat ca analist in trezorerie la European American Bank (New York).

În 1994 s-a angajat la firma de consultanta McKinsey & Company Inc ca asociat, unde a fost avansat de patru ori. Domeniul său de activitate a fost legat de clienţi din servicii financiare din cele mai diverse domenii geografice, inclusiv Cehia, Ungaria, Turcia, Polonia, Singapore şi Rusia. In activitatile profesionale s-a concentrat pe gestionarea riscurilor şi retail.

In perioada 1999-2000 a fost CEO şi vice-preşedinte al Consiliului de Administratie al bancii CCS cu sediul în Praga. Misiunea sa a fost de a restructura banca recent privatizata. Rezultatul a fost cresterea profitabilitatii acesteia cu 30%.

Între 2000 si 2002 a fost membru in consiliul de administraţie si director financiar al Komerční Banka, sucursala din Praga a Société Générale. A fost responsabil pentru restructurarea şi pregătirea pentru privatizare a celei de-a doua banci ca mărime din Republica Cehă, dupa ce institutia a ajuns aproape de faliment din cauza împrumuturilor neperformante si altor pierderi exceptionale.

Timp de cinci ani incepand cu 2002 a fost CEO al VUB (Vseobecna Uverova Banka) din Bratislava, filiala a Intesa Sanpaolo. Aici a reuşit sa restructureze reteaua bancii, a doua ca marime din Slovacia, si sa reorganizeze banca dupa privatizare, reusind performante recunoscute de The Banker, Global Finance, Euro Money, Trend.

In august 2007 a devenit CEO si presedinte al Consiliului de Administratie al fondului de investitii PPF din Cehia.

La 23 martie 2009 a fost numit CEO al CIB Bank Zrt din Ungaria, sucursala a Intesa Sanpaolo Bank.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii