BANCI | Stirea Zilei

Noul cont de baza al BCR este mai ieftin cu 19% fata de unul standard

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2018-01-31 23:00

BCR si-a prezentat pe site-ul propriu oferta privind conturile de baza, la patru zile de la intrarea in vigoare a Legii nr. 258/2017 privind comparabilitatea comisioanelor aferente conturilor de plati, schimbarea conturilor de plati si accesul la conturile de plati cu servicii de baza.

Un cont cu servicii de baza poate fi deschis doar de cei care nu mai au in prezent un cont bancar, acestia urmand a beneficia, conform legii, de o serie de gratuitati, precum retrageri de bani de la bancomate si ghisee, pentru care actualii clienti ai bancilor achita diverse comisioane.

BCR ofera doua pachete cu servicii de baza: unul pentru “persoane vulnerabile din punct de vedere financiar”, exact cum este denumirea din lege, adica pentru cei cu venituri mici, mai precis cu salarii nete sub 1.500 de lei lunar, precum si un pachet cu servicii de baza pentru cei cu salarii mai mari.

Pachetul standard, pentru persoane cu venituri mai mari de 1.500 de lei lunar, are un comision lunar de administrare in valoare de 7 lei, mai mare decat comisionul pentru pachetul de cont standard al BCR (Clasi Cont), in valoare de 5,5 lei lunar, destinat oricaror clienti.

Pachetul cu contul de baza contine doar un cont lei si un card de debit atasat contului, spre deosebire de pachetul Clasi Cont, care are si internet/mobile banking.

BCR are insa o oferta pentru potentialii clienti ai pachetului cu cont de baza: “3 luni gratuit - Internet Banking și Mobile Banking; beneficiezi în mod gratuit de administrarea serviciilor cu parola și eToken”.

Dupa trei luni, spune BCR, “serviciul va fi comisionat conform tarifului in vigoare”.

Conform respectivului tarif, BCR aplica doua tipuri de comisioane pentru serviciile de internet si mobile banking (care se pot obtine doar impreuna, nu si separat: daca vrei doar mobile banking, trebuie sa-ti faci mai intai internet banking): un comision de 3 lei lunar pentru varianta de acces cu nume de utilizator si parola unica (OTP) generata de Token sau eToken (o aplicatie care furnizeaza parola unica pentru fiecare logare) sau 0 pentru internet/mobile banking cu acces prin parola statica, oferita insa doar in cadrul pachetelor de cont standard.

Nu prea este corecta o promotie care-ti promite gratuitate pe o anumita perioada, fara sa stii cat vei plati dupa expirarea ofertei, cand s-ar putea ca banca sa-ti aplice un comision care sa te faca sa regreti cele trei luni de gratuitate.

Un alt comision important pe care toti clientii BCR trebuie sa-l achite, atat cei cu conturi standard cat si cei cu cont de baza, este cel pentru incasarea banilor in cont: 4 lei de fiecare data cand iti vin bani din conturile altor banci.

Acest comision este chiar mai ridicat decat pentru trimiterea de bani dintr-un cont BCR in contul altei banci (plata interbancara), in valoare de 3,51 lei.

Un comision si mai mare, de 4,5 lei, trebuie achitat de fiecare data cand vrei sa vezi, la bancomatele altor banci decat cele ale BCR, cati bani mai ai pe card.

Platile in euro, de 10 ori mai scumpe decat cele in lei

In fine, daca ai de facut o plata in euro, va trebui sa platesti un comision de 0,2%, minim 30 de euro la ghiseu sau 0,10% din suma, dar nu mai putin de 10 euro, prin online banking.

Deci cam de 10 ori mai mult decat o plata in lei. Si asta desi noua lege a conturilor de baza spune ca o plata in euro (SEPA) nu trebuie sa fie mai scumpa decat una in lei.

In total, costul unui cont de baza la BCR, destinat persoanelor cu venituri de peste 1.500 de lei, se ridica la 98 de lei, comparativ cu 121 de lei pentru un cont standard, asadar mai putin cu 23 de lei (19%).

In comparatie cu alte sapte banci care si-au prezentat noile conturi de baza, cel al BCR se claseaza pe locul 4. (vezi tabelul)

Taguri: TBI Credit IFN  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii