BANCI | Stirea Zilei

Noua tendinta pe piata bancara: conturi si carduri fara comisioane de utilizare

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-01-31 23:42

BCR devine a doua mare banca, dupa Banca Transilvania, care lanseaza o oferta de cont curent cu card atasat fara comisioane de administrare sau pentru depunerea si retragerea banilor la ATM-urile proprii.

Pe de alta parte, BCR a majorat comisioanele de administrare pentru pachetele de cont curent: de la 4,5 lei la 5,5 lei pentru ClasiCont si de la 8,5 lei la 15 lei pentru TotalCont, pachete care includ serviciul de internet si mobile banking, precum si alerte prin SMS.

O alta banca importanta, UniCredit, a lansat, la inceputul acestui an, o oferta de cont cu card atasat, online banking si retrageri gratuite de la ATM-uri, toate fara comisioane, dar cu conditia incasarii unor venituri lunare de 700 de lei, oferta existenta si la ING.

Cele doua mari banci, BCR si BT, nu conditioneaza clientii de incasarea veniturilor pentru a le oferi un cont si un card atasat, fara comisioane de administrare. Singurele costuri sunt cele aferente emiterii cardurilor tip contactless, de 10 lei la BCR, respectiv 15 lei la BT.

Ambele banci ofera, suplimentar, si alte servicii gratuite precum alimentarea contulului cu numerar la ghisee, retragerea banilor de la ATM-urile proprii.

BCR are un avantaj in fata BT, oferind clientilor si posibilitatea de a-si consulta soldul contului, adica sa vada cati bani au pe card, la ATM-urile proprii, serviciu comisionat cu 30 de bani de catre BT.

Dintre cele mai importante 24 de banci romanesti, una singura mai ofera un cont fara comisioane - Libra Internet Bank. In rest, comisioanele pentru administrarea unui cont bancar pornesc de la 1,25 lei in cazul Intesa la 5 lei la OTP Bank. (vezi aici lista comisioanelor la cele mai mari 24 de banci romanesti)

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii