BANCI | Stirea Zilei

Negoita 1600 de case are credite si contracte de leasing imobiliar de 40 de milioane de euro

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-12-22 21:58

Nu mai putin de 72 de pagini i-au trebuit lui Robert Negoita, proaspat deputat PSD-PC, pentru a-si completa declaratia de avere cu cele 1600 de apartamente si 50 de terenuri detinute in mai multe blocuri noi in Popesti-Leordeni, langa Bucuresti.

Mai exact, in apropiere de groapa de gunoi Glina si de firma de ecarisaj pentru deseurile animale Protan, care emite un miros neplacut in zona.

Astfel, Negoita a platit un pret mic pentru terenurile pe care a ridicat complexele rezidentiale, iar acum, printr-o campanie feroce sustinuta de propriul ziar, Ring, omonimul hotelului lui Negoita, din zona Vitan a Capitalei, incearca sa inchida respectiva firma pentru a putea vinde mai usor apartamentele.

Dar cu ce bani a reusit Negoita sa construiasca blocurile? Conform aceleiasi declaratii de avere, Negoita a imprumutat sume foarte mari de bani de la mai multe societati de leasing. Cu alte cuvinte, Negoita a recurs la leasingul imobiliar pentru a-si ridica, atentie, pe cont propriu, nu pe firmele sale, respectivele blocuri. Motivul?

Foarte simplu, recunoscut, culmea, chiar la televizor de catre acesta, pentru ca lui Negoita ii place foarte mult sa apara pe sticla: pentru a nu plati TVA.

Asadar, de-a lungul ultimilor patru ani, intre 2004 si 2008, Robert Negoita a reusit sa obtina 40,6 milioane de euro de la mai multe firme de leasing pentru a-si ridica blocurile de locuinte.

Initial, in 2004, Negoita a pornit la drum cu un credit pe cinci ani de la Credit Europe Bank, cu o valoare de 500.000 de euro. Apoi, a trecut la un contract de leasing imobiliar de la Alpha Leasing in valoare de 2,3 milioane de euro, ce trebuie rambursat pana in 2012.

Un alt contract de leasing imobiliar de mare valoare, 9,5 milioane euro, a fost obtinut de Negoita de la Credit Europe Leasing. De la Piraeus Leasing a contractat 8,2 milioane euro iar de la Finansbank Holland (devenita acum Credit Europe Bank) a imprumutat, in 2006, 7 milioane de euro. Finans International Leasing (Credit Europe Leasing) i-a acordat lui Negoita un alt imprumut de 6,1 milioane euro, iar MKB Romexterra l-a creditat, in 2007, cu 4,7 milioane de euro.

Alte banci si societati de leasing care i-au acordat imprumuturi lui Robert Negoita sunt Volksbank, cu un milion de euro pe 30 de ani, Raiffeisen Leasing cu 950.000 de euro, BRD Sogelease, cu 250.000 de euro, EFG Leasing cu 571.000 de euro.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3,5 sau 10 ani la creditele ipotecare sunt Banca Transilvania (BT), BCR si CEC Bank, conform calculatoarelor de credit de pe site-urile bancilor. Topul a fost realizat pe baza unui imprumut in valoare de 250.000 de detalii

Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

 



 

Ultimele Comentarii