BANCI | Stirea Zilei

Mugur Isarescu: Palatul BNR este una dintre cele mai solide cladiri din Bucuresti in caz de cutremur

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-04-12 14:59

Clădirea Băncii Naţionale a României este una dintre cele mai rezistente construcţii din Capitală în caz de seism, a declarat, marţi, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, în deschiderea celei de XIX-a ediţii a simpozionului anual de istorie şi civilizaţie bancară "Cristian Popişteanu".

"Această clădire (Palatul BNR - n.r.) este prima clădire care a fost construită după ultimele tehnologii antiseismice existente în acele timpuri şi este una dintre cele mai solide din Bucureşti", a spus Isărescu, citat de Agerpres.

Guvernatorul BNR a adăugat că, anul trecut, la împlinirea a 130 de ani de la înfiinţarea BNR, a promis că va contribui la reabilitarea centrului istoric al Bucureştiului.

"Iar acum cele trei palate ale BNR au fost reabilitate în întregime, inclusiv consolidate din punct de vedere seismic", a precizat Mugur Isărescu.

Acesta a participat, marţi, la deschiderea Simpozionului anual de istorie şi civilizaţie bancară Cristian Popişteanu - ediţia a XIX-a, cu tema "Banca Naţională a României în timpul Primului Război Mondial", dedicat împlinirii a 131 de ani de la înfiinţarea BNR.

Şeful BNR a explicat că acest ciclu de conferinţe a început în 1993 şi a pornit de la necesitatea transmiterii într-un mod facil a mesajelor Băncii către o societate educată.

"O instituţie cum e BNR trebuie să transmită mai uşor mesajele într-o societate educată şi am început acest ciclu de simpozioane de cultură şi civilizaţie bancară, care sunt extrem de atractive şi utile", a explicat Isărescu.

La evenimentul de la BNR au mai participat fostul ministru de externe din timpul lui Nicolae Ceauşescu, respectiv Ştefan Andrei, fostul ministrul liberal de externe Adrian Cioroianu şi academicianul Emilian Popescu.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii