BANCI | Stirea Zilei

Millennium Bank a avut pierderi de 6,6 milioane de euro in primul trimestru

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-05-12 09:11

Millennium bcp, cea mai mai mare bancă listată la bursă din Portugalia, a anunţat luni pierderi de 6,6 milioane euro din afacerea de pe piaţa românească în primul trimestru, în uşoară creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când a înregistrat un rezultat negativ de 6,3 milioane euro.

Grupul portughez apreciază că pierderea trimestrială din România a fost sub aşteptări, ca urmare a performanţei bune pe partea de venituri din tranzacţionare şi a economiilor realizate la cheltuielile operaţionale.

Împrumuturile acordate clienţilor de subsidiara românească a grupului, Millennium Bank, au crescut de trei ori în intervalul martie 2008-martie 2009, de la 80 milioane euro la 239 milioane euro, în timp ce fondurile atrase de la clienţi au urcat cu 85,5%, ajungând la 139 milioane euro a finalul primului trimestru.

Reţeaua băncii din România a ajuns la finalul lui martie 2009 la 72 de unităţi, de la 42 de sucursale şi agenţii în martie 2008. Millennium Bank România a deschis şapte noi unităţi de la începutul acestui an, potrivit datelor publicate de banca-mamă.

Millennium Bank România este o afacere de la zero a grupului portughez, demarând activitatea în octombrie 2007, prin deschiderea simultană a 39 de sucursale, în Bucureşti şi în opt oraşe din ţară.

La nivel de grup, Millennium bcp a afişat pentru primul trimestru din 2009 un profit net de 106,7 milioane euro, uşor peste aşteptări, mai aes ca urmare a vânzării unei participaţii la subsidiara din Angola. Millennium bcp a anunţat că a câştigat 21,2 milioane euro în primul trimestru al acestui an din vânzarea a 49,9% din acţiunile subsidiarei sale din Angola firmei petroliere angoleze de stat Sonangol.

De asemenea, rezultatul grupului Millennium bcp a fost susţinut în primul trimestru de faptul că nu a fost nevoit să constituie provizioane pentru o participaţie deţinută la concurentul portughez Banco BPI, pe care a vândut-o anul trecut.

Participaţia respectivă a cântărit asupra câştigului din primele trei luni din 2008, când un provizion de 131 milioane euro a coborât profitul net trimestrial la doar 14,7 milioane euro, potrivit Reuters.

Banca a precizat că înrăutăţirea condiţiilor economice din Portugalia şi Polonia, unde are cele mai mari afaceri, a obligat-o să mărească nivelul provizioanelor cu 101,9% în primul trimestru, până la 168 milioane euro.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii