BANCI | Stirea Zilei

Leul, singura valuta din regiune care se depreciaza, din cauza scaderii ratingului Romaniei

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-10-28 15:02

Moneda naţională este în continuare singura valută din regiune care se depreciază, în urma diminuării ratingului acordat României de Standard&Poor's, iar rata de referinţă publicată marţi de Banca Naţională a României (BNR) a crescut cu 5,01 bani, la 3,7370 lei/euro.

"Leul este sigura valută din regiune care înregistrează pierderi, pe fondul diminuării ratingului acordat României de Standard&Poor's, în timp ce valutele ţărilor vecine consemnează aprecieri importante", a afirmat un dealer.

Agenţia de evaluare financiară Standard&Poor's a redus, luni, ratingul României pentru împrumuturi în monedă străină pe termen lung la "BB+", de la "BBB-", şi calificativul pentru creditele pe termen scurt la "B", de la "A-", ambele cu perspectivă "Negativă".

Primele transferuri de marţi s-au realizat la 3,74 - 3,7450 lei/euro, în creştere faţă de nivelul înregistrat luni în jurul orei 16:30, de 3,7 lei/euro.

După deschidere, cotaţiile au atins un maxim de 3,7550 - 3,76 lei/euro, în urma unor ordine de cumpărare de euro, iar apoi s-au diminuat până la un minim de 3,7150 - 3,72 lei/euro, sub influenţa sentimentului pozitiv din regiune.

La ora 10:18, euro era cotat la 3,7330 - 3,7380 lei/euro, iar la 12:24 paritatea se menţinea în apropierea acestui nivel, transferurile fiind realizate la 3,73 - 3,7330 lei/euro.

În jurul orei 13:00, euro era cotat la 3,73 - 3,7350 lei/euro.

Cursul de referinţă afişat luni de BNR de 3,6869 lei/euro, indica o apreciere nesemnificativă în raport cu cel publicat vineri, de 3,6875 lei/euro.

Pe piaţa monetară dobânzile pentru depozitele pe termen foarte scurt se situează la 30-40%.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii