BANCI | Stirea Zilei

La care banca refinantez un card de credit cu dobanda mare?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2021-03-03 19:42

Dobanda la cardurile de credit difera foarte mult de la o banca la alta, astfel ca optiunea de refinantare a unui card cu dobanda mare la o banca unde rata este mai mica poate aduce economii importante de bani.

Dobanzile la cardurile de credit variaza intre 13% la CEC Bank si 29% la OTP Bank, iar Dobanda Anuala Efectiva (DAE), indicatorul pentru costul total al unui imprumut, care include atat dobanda, cat si comisioanele, pleaca de la 16% la CEC Bank si ajunge la aproape 39% in cazul cardului de credit Card Avantaj de la Credit Europe Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a luat in calcul cardurile emise de 14 banci.

Ceea ce inseamna ca daca refinantam un card de credit care are o DAE de 37%-38% cu un nou card de credit, cu o DAE de numai 15%-16%, inseamna o reducere la jumatate a costului de creditare.

Cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi sunt cele emise de CEC Bank (13,3%), Libra Bank (14,13%) si Idea Bank (19%), iar cardurile cu cele mai mari dobanzi sunt ale OTP Bank (29%), Credit Europe Bank (28%) si BCR (28%).

Dobanda medie a celor 17 carduri de credit luate in calcul este 23,78%, iar DAE medie este 28,7%, neschimbata fata de luna precedenta.

Principalul avantaj al cardurilor de credit este optiunea de rate fara dobanda, care permite utilizatorilor sa achite un produs in mai multe rate lunare, fara sa plateasca dobanda standard aferenta cardului.

Numarul ratelor fara dobanda pleaca de la 6, la OTP Bank si BRD, pana la 24, in cazul cardurilor emise de CEC Bank si Credit Europe Bank.

Optiunea ratelor fara dobanda este valabila, insa, in anumite conditii, in functie de banca: exista o suma minima a platii, uneori un comision si este valabila doar in cazul unor magazine partenere din tara. La unele banci, precum CEC Bank, ratele fara dobanda sunt valabile la orice comerciant din lume.

Majoritatea bancilor ofera utilizatorilor de carduri si bonusuri pentru platile cu cardurile de credit, sub forma de puncte valorice sau reduceri din valoarea produselor.

Diferente mari si la comisioane, nu doar la dobanzi

Nu doar la dobanzi, ci si la comisioane exista diferente mari de la o banca la alta.

De exemplu, comisionul de retragere numerar la ATM-ul propriu este 0 la patru banci (ING, BRD, Raiffeisen si Banca Romaneasca), dar poate ajunge la 3% la BCR.

Pentru retragerile de numerar la bancomatele altor banci, comisionul este 0 doar la BRD si Banca Romaneasca, iar cele mai ridicat este la BCR, de 3% din suma retrasa de pe card.

Taguri: UniCredit Bank  BRD Groupe Societe Generale  ING Bank  OTP Bank  Raiffeisen Bank  BT  Banca Transilvania  Banca Comerciala Romana (BCR)  Alpha Bank  Garanti BBVA  CEC Bank  Banca Romaneasca  Idea Bank  Credit Europe Bank  banca  carduri de credit  Libra Internet Bank  topuri banci  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii