BANCI | Analiza

Jumatate din depozitele bancare sunt garantate de stat

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-06-22 17:52

La sfârsitul trimestrului I 2011, valoarea totala a depozitelor la institutiile de credit participante la Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar (FGDB), institutia prin care statul garanteaza banii din banci, era de 263,3 miliarde lei, în sfera de garantare a Fondului intrând 49,6% din aceasta suma, se arata in buletinul trimestrial al Fondului. (VEZI buletinul in documentul atasat).

Pe ansamblul celor 42 de institutii de credit din România, la sfârsitul primelor trei luni ale anului 2011, valoarea totala a depozitelor a fost de 283,8 miliarde lei, în scadere cu 13,1 miliarde lei fata de 31 decembrie 2010 (variatie trimestriala de -4,4%).

Aceasta evolutie are drept cauza declinul valorii totale a depozitelor persoanelor juridice la institutiile de credit participante la Fond (-14,4 miliarde lei în trimestrul I 2011), din care cea mai mare parte revine categoriei deponentilor negarantati2 (84,7% din amplitudinea descresterii).

Evolutii de sens opus au fost înregistrate în primul trimestru al anului 2011 de depozitele persoanelor juridice la sucursalele bancilor straine din România (+1,1 miliarde lei) si de depozitele populatiei la institutiile de credit participante la Fond (+0,2 miliarde lei).

Depozitele populatiei la sucursalele bancilor straine au stagnat în primele trei luni ale anului 2011.

Cu toate acestea, comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent, se consemneaza o majorare în termeni nominali, cu o variatie anuala de 2,9%, datorata dinamicilor anuale pozitive înregistrate pe ansamblul sistemului bancar din România atât de depozitele populatiei (3,5%), cât si de cele ale persoanelor juridice (+2,5%).

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Analiza



Indicatorii sistemului bancar la finalul anului 2023

indicatorii agregati ai bancilor romanesti la finalul anului 2023, calculati pe baza informatiilor din raportarile prudentiale neauditate, trimise la Banca Nationala a Romaniei (BNR) de instituțiile de credit, persoane juridice romane și de sucursalele din Romania ale institutiilor detalii

La care banci se poate face actualizarea online a datelor de catre firme

Actualizarea online a datelor firmelor, pe site-urile sau in aplicatiile bancilor, este posibila la doar trei institutii de credit, la restul fiind nevoie de prezenta intr-o sucursala. ING Bank a anuntata ca a introdus opțiunea de actualizare a datelor 100% detalii

Conturi bancare gratuite pentru incasarea salariului, pensiei si indemnizatiilor sociale. Dar cine poate sa-si faca unul?

Legea care permite in prezent celor fara conturi bancare sa-si deschida unul nou, denumit cont de baza, fara comisioane de deschidere, inchidere si retragere numerar la bancomat, a fost modificata de Parlament. Noua varianta a acestei legi, care mai asteapta detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul trimestrului 3 din 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).  Indicatorii au fost calculați pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituțiile de credit, detalii

 



 

Ultimele Comentarii