BANCI | Stirea Zilei

Jérôme Kerviel nu vrea sa fie tapul ispasitor al Societe Generale

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-02-05 21:53

Jérôme Kerviel, traderul Societe Generale pe care banca franceza l-a acuzat ca a fraudat-o cu aproape cinci miliarde de euro, nu vrea sa fie facut tap ispasitor pentru problemele celui de-al doilea grup financiar din Franta, reprezentat in Romania prin BRD.

In prima sa declaratie publica dupa izbucnirea scandalului, Kerviel a declarat pentru agentia France Presse ca isi recunoaste parte de vina, insa nu vrea sa fie facut responsabil pentru toate problemele.

N-am avut un interes personal, obiectivul era sa castig bani pentru banca

“Societe Generale m-a indicat pe mine ca fiind singurul responsabil. Accept partea mea de vina, insa nu vreau sa devin un tap ispasitor pentru Societe Generale”, a declarat fostul trader de 31 de ani al bancii franceze.

El a precizat ca nu a avut niciodata un interes personal in aceasta afacere. “Obiectivul meu a fost acela de a castiga bani pentru banca”, a adaugat Kerviel.

Nu m-am gandit niciodata sa fug

”Nu sunt sinucigas nici depresiv”, a spus Kerviel, dorind sa dea replica celor care l-au prezentat ca fiind instabil, precizand ca ”nu m-am gandit niciodata sa fug”.

In privinta efectelor pagubelor pe care le-a provocat si a relatarilor din presa, Kerviel a precizat: ”Ar fi multe de spus. Sunt multe exagerari in presa”, a spus el, fara a da exemple, motivand ca are inca de dat declaratii judecatorilor.

A actionat singur, cu autorizarea tacita a superiorilor

Jerome Kerviel, traderul care a produs bancii Societe Generale o pierdere de 4,9 miliarde euro, a confirmat ieri, in fata judecatorilor insarcinati cu ancheta ca a actionat singur, informeaza LePoint.fr.

Totusi, acesta a afirmat ca avea autorizarea tacita a superiorilor, ca de altfel si ceilalti traderi, acestia inchizand ochii cand Kerviel sau alti traderi riscau mai mult decat ar fi fost permis.

Kerviel a fost audiat cu o zi inainte de doi judecatori, dupa ce luna trecuta a fost acuzat oficial de achetatori pentru fals si uz de fals al unor documente, de evitarea controalelor si a codurilor de acces IT precum si pentru abuz de incredere in timpul cand a lucrat ca trader la departamentul de equity derivatives al Societe Generale din Paris.

Banca a declarat ca a suferit pierderi de 4,9 miliarde de euro in urma expunerilor de contracte futures neasigurate in valoare de 50 de miliarde de euro realizate de fostul broker.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii