BANCI | Stirea Zilei

Isarescu: O finantare de la Uniunea Europeana n-ar strica, un imprumut de la FMI, costisitor

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-02-09 15:46

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, spune ca un imprumut de la FMI ar fi nefolositor in actualele momente, pentru ca acest timp de imprumut reprezinta mai degraba o protectie decat un ajutor real.

Isarescu a precizat ca un împrumut al României de la Uniunea Europeană (UE) "nu ar strica" luând în considerare capacitatea României de a atrage fonduri europene, menţionând că a purtat discuţii în acest sens cu preşedintele Traian Băsescu.

"Am discutat cu preşedintele şi ştim că nu avem capacitatea de absorbţie a 6-7 miliarde euro prin fonduri europene, iar prin aceste considerente, o prefinanţare de la Uniunea Europeană nu ar strica", a spus luni guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR).

In privinta unui imprumut de la FMI, Isarescu a spus ca tipul de finantare acordat de aceasta institutie este de tip swap: noi dam lei, ei ne dau valuta, iar banii intra la BNR si nu la buget. "E vorba mai degraba de o protectie a rezervelor, in conditiile in care rezervele nu reprezinta o problema", a precizat Isarescu.

Fireste ca banii obtinuti pot fi folositi ulterior pentru deschiderea unor linii de finantare spre alte directii, a adaugat guvernatorul.

Varianta unui acord stand-by cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), presupune şi costuri de sute de milioane de euro, în condiţiile unui comision de neutilizare de 25%, a mai spus guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

"Varianta unui acord stand-by, această umbrelă neutilizată, cu un comision de neutilizare de 25%, presupune apariţia unor costuri suplimentare de sute de milioane de euro. Cine la acoperă?", a spus Isărescu.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii