BANCI | Stirea Zilei

Isarescu: Indicatorii de piata sensibili din acordul cu FMI nu vor fi publicati

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-05-15 09:25

Indicatorii de piaţă sensibili cuprinşi în acordul cu Fondul Monetar Internaţional nu vor fi publicaţi, pentru că există în toate înţelegerile de acest gen indicatori care distorsionează pieţele în loc să le ajute, a declarat, joi, la Iaşi, guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu.

Indicatorii de piaţă sensibili cuprinşi în acordul cu Fondul Monetar Internaţional nu vor fi publicaţi, pentru că există în toate înţelegerile de acest gen indicatori care distorsionează pieţele în loc să le ajute, a declarat Isărescu, citat de Mediafax.

"Nu este o întârziere. În orice acord de finanţare apare ceea ce se numeşte market sensitiv indicators, şi probabil că lucrăm la ... sunt câţiva indicatori care în loc să ajute ca pieţele să funcţioneze bine, le pot distorsiona. Au fost dintotdeauna, sunt în toate ţările, nu suntem într-o situaţie netipică, sau situaţie particulară. Când am să merg la Bucureşti chiar am să văd dacă s-au intensificat ceea ce se numeşte indicatorii de piaţă sensibili. Aceia într-adevăr nu vor fi publicaţi. Sunt 3-4-5 şi probabil că exact aceia vă vor intersa", a spus Isărescu răspunzând la o întrebare referitoare la întârzierea publicării acordului de către FMI.

El a arătat că imaginea României s-a modificat sensibil în sens pozitiv în ultimele cinci luni, iar acordul cu băncile comerciale semnat la Viena a devenit un exemplu pentru alte state.

"Există un curent de opinie că acest acord, care a fost un pionierat, să fie aplicat şi altor state. În cinci luni, România a ajuns de la ţara cu imagine negativă la un exemplu pozitiv", a spus Isărescu, într-o conferinţă de presă la Iaşi.

El a mai precizat că BNR a avut în ultimele luni o serie de întâlniri în ţară, unde s-a discutat despre criză, canalele de transmitere a acesteia şi care ar fi măsurile de contracarare, cu specificitate pe sistemul financiar.

"Un mesaj dat astăzi este să delimităm problemele adevărate legate de criză de zgomotul mediatic", a mai spus Isărescu, menţionând ca dacă criza va fi tratată emoţional, atunci şi soluţiile găsite vor fi emoţionale.

Autorităţile au convenit, la finele lunii martie, cu reprezentanţii FMI în privinţa unui acord stand-by pe doi ani cu instituţia financiară pentru 12,95 miliarde euro şi asupra unui pachet total de finanţare externă, de la Fond, Uniunea Europeană, BM şi BERD în valoare de 19,95 miliarde euro.

Comentarii

alex.dumitrascu
acord secret
Deocamdata nu s-au pblicat nici prevederile acordului, asa ca n-are rost sa vorbim despre "indicatori de piata semsibili" Publicati-i pe cei nesimtiti si stam de vorba. www.guvernarea.ro

Asociatia Clientilor Bancilor din Romania
sunt la tesalat
Se perie foarte mult, au si ce. La fel si cu stress testul.



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii