BANCI | Opinie

Isarescu: Banca Nationala poate cumpara valuta, dar asta inseamna sa inunde piata cu lei

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-05-25 14:05

Deprecierea cursului este un cuţit cu mai multe tăişuri şi este preferabil ca în loc de influenţarea cursului să faci reforme structurale, a declarat miercuri guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, la Forumul Finance 2011, organizat la Bucureşti de ForumInvest.

'Ne aflăm în faţa unei perioade în care probabil vor intra multe capitaluri în România', care ar putea fi temperate de situaţia din Grecia, dar Banca Naţională va încerca să influenţeze cursul, chiar şi prin măsuri neortodoxe', a spus Mugur Isărescu.

Isărescu a subliniat că în România avem o situaţie paradoxală, în care creşte şi cursul, dar şi inflaţia, sub influenţa creşterii preţurilor la energie. 'Banca Naţională poate cumpăra valută, dar asta înseamnă să inunde piaţa cu monedă românească', a avertizat Isărescu.

Şeful Băncii Centrale a explicat că în locul încercărilor de influenţare a cursului, 'sunt preferabile metode precum creşterea competitivităţii produselor româneşti, scăderea costurilor de producţie, deschiderea de noi pieţe de desfacere, campanii de promovare, reforme structurale şi reforma pieţei muncii'.

Pentru a se asigura o creştere economică sănătoasă, guvernatorul BNR consideră că este preferabilă o creştere care să aibă în vedere evoluţia inflaţiei, nu numai majorarea PIB.

Mugur Isărescu este de părere că 'sectorul privat va trebui să ia treptat locul celui public', deşi sectorul public va continua să existe.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Opinie



BRD isi lichideaza filialele din Romania. Va fi vanduta si banca?

BRD a cedat Bancii Transilvania firma de pensii private, BRD Pensii, iar compania de credite de consum, BRD Finance, este si ea in negocieri de vanzare, ceea ce alimenteaza zvonurile aparute la inceputul anului ca banca franceza are de gand sa-si vanda si banca din Romania. Mai ales ca detalii

De ce permit bancile transferuri catre platforme de criptomonede prin care se fac fraude online?

Bancile nu ar trebui sa transfere clientilor intreaga responsabilitate pentru fraudele online, ci sa-si asume o parte din vina, mai ales daca permit transferuri catre platforme de criptomonede (site-uri, aplicatii. portofele electronice) cunoscute ca fiind fraude sau care sunt detalii

Banca Transilvania implineste 30 de ani

Mesaj top management BT, 16 februarie 2024 Banca Transilvania: Sunt 30 de ani de când creștem în România și de când vedem România crescând Astăzi este ziua Băncii Transilvania. Orice aniversare ne duce cu detalii

De cand si cat de mult ar putea sa scada dobanzile in 2024?

Diminuarea inflatiei ridica intrebarea cu privire la momentul in care ar putea sa inceapa sa scada si dobanda de referinta stabilita de Banca Nationala a Romaniei (BNR) si implicit cele la credite si depozite. Discutiile privind scaderea dobanzii BNR ar putea detalii

 



 

Ultimele Comentarii