BANCI | Stirea Zilei

ING revizuieste drastic evolutia cursului de schimb: de la 3, 9 lei/euro la 4,35 lei peste un an

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2010-06-07 10:48

ING Bank a revizuit drastic prognoza cursului valutar, ca urmare a inrautatirii situatiei economiei dar mai ales a ajustarilor fiscale necesare in urmatorii ani.

ING estimeaza un curs de 4,2 lei/euro peste o luna (fata de 4,15 anterior), 4,25 lei/euro peste trei luni (fata 4,2), 4,2 lei/euro peste şase luni (4,1) si 4,35 lei/euro peste un an, fata de o prognoza anterioara de 3,9 lei/euro.

"Principala noastră temere în privinţa monedei locale rezulta din ceea ce se întâmplă în economia reală. Datele de până acum arată că viziunea noastră anterioară, moderat optimistă, nu era justificată, iar situaţia fiscală este cu mult mai grava decât ne aşteptam", se arată într-o analiză ING.

Data fiind necesitatea unor reformele fiscale drastice pe parcursul următorilor doi-trei ani, perspectiva cresterii economice este afectata in urmatorul an, acesta fiind motivul pentru reevaluarea cursului valutar al ING.

Pierderile de productivitate care urmează, în contextul situaţiei economice dificile, ar putea fi compensate printr-o depreciere a leului, în timp ce "rigiditatea" salariilor nominale va persista, apreciaza analistii bancari.

Banca prevede o revenire slabă a economiei doar începând din trimestrul al treilea din 2011, motiv pentru care leul ar putea rămâne intr-o poziţie slabă în raport cu euro şi în 2011.

Totuşi, pe termen mediu şi lung, ING mentine o perspectivă pozitivă pentru leu.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii