BANCI | Ultima Ora

ING devine prima banca romaneasca ce ofera fonduri mutuale internationale tuturor clientilor

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-11-12 15:10

ING Bank a anuntat ca este prima banca romaneasca ce ofera tuturor clientilor de retail, nu doar companiilor sau celor din categoria private banking, posibilitatea de a investi in fonduri mutuale internationale.

Investitia minima este de 2.000 de lei/euro/dolari iar oferta este de 10 fonduri internationale bazate pe diverse instrumente financiare (acţiuni, instrumente cu venit fix etc.).

Comunicat de presa al ING:

"ING Bank lansează fondurile mutuale internaţionale pentru clienţii de retail

ING Bank îşi îmbogăţeşte oferta de retail banking cu noi produse de investiţii care valorifică oportunităţile actuale la nivel global. Orice client ING poate investi pe pieţele internaţionale prin intermediul fondurilor mutuale destinate investitorilor individuali.

ING Bank oferă clienţilor săi posibilitatea de a investi pe pieţele internaţionale, fiind singura bancă de pe piaţa locală care distribuie fonduri mutuale internaţionale tuturor clienţilor de retail, oferindu-le astfel o alternativă de diversificare a portofoliului personal.

Înregistrate şi reglementate în Luxembourg, fondurile mutuale administrate de ING Investment Management aduc clienţilor ING Bank o gamă largă de posibilităţi de investiţie. Oferta cuprinde 10 fonduri mutuale distincte prin intermediul cărora clienţii pot investi în piaţa locală sau din regiune (Romanian Bond, Romanian Equity sau Emerging Europe), pe pieţe regionale (Statele Unite prin US High Dividend, zona Euro prin Euro High Dividend), Asia prin Greater China sau în pieţele financiare globale (Global Opportunities, Emerging Market Debt).

Fiind bazate pe o varietate de instrumente financiare (acţiuni, instrumente cu venit fix etc.), denominate în cele mai de interes valute (RON, EURO si USD), fondurile mutuale reprezintă o alternativă de investiţie (pe termen lung) la produsele de economisire. Beneficiile acestui tip de produse sunt numeroase: oferă flexibilitate şi transparenţă, permit diversificarea riscurilor şi au lichiditate ridicată.

De asemenea, fondurile mutuale presupun o investiţie redusă (2.000 de unitati monetare, lei, euro sau dolar), costuri reduse (se percepe doar un comision de subscriere), iar potenţialul câştig este adus de investiţii în pieţe financiare mature şi lichide. În plus, aceste produse sunt adaptate apetitului de risc al clientului, de la cel mai conservator până la cel mai riscant.

„Suntem bucuroşi că putem oferi clienţilor noştri aceste produse. Odată cu introducerea fondurilor mutuale în ofertă - un produs pur de retail, deschidem de fapt accesul tuturor clienţilor noştri la pieţele internaţionale şi la oportunităţile acestora. Parteneriatul cu ING Investment Management ne permite să oferim o gamă largă de fonduri care să răspundă nevoilor diverse de investiţii”, a declarat Maria Cristina Matei, Head of ING Retail Banking.

ING Bank a fost prima bancă din România care a oferit servicii de private & personal banking printr-o echipă dedicată. Tot prin intermediul acesteia, în anul 2009, ING Bank a început şi distribuţia de fonduri mutuale ale ING Investment Management. În prezent, aceste fonduri sunt distribuite şi clienţilor de retail banking fiind administrate de către ING Investment Management. În prima fază, va fi un proiect pilot, pentru Bucureşti, iar ulterior va fi extins la nivelul întregii ţări."

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



ING lanseaza o platformă cu oferte speciale pentru clientii firme

ING lansează Business Deals, o platformă în care antreprenorii au acces la oferte B2B, negociate de reprezentanții băncii, pentru nevoile afacerii lor, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Clienții beneficiază de reduceri la o gamă largă detalii

ING Bank sustine eficienta energetica a cladirilor

Asociația pentru Promovarea Eficienței Energetice în Clădiri (ROENEF) anunță lansarea „Caravanei ROENEF”, un proiect destinat promovării eficienței energetice în clădiri și creșterii gradului de informare, la nivelul populației, cu privire la beneficiile pe detalii

ING Bank a ajuns la 1,85 milioane clienti activi

Veniturile ING Bank România au ajuns la 1,79 miliarde de lei în primul semestru din 2024, în creștere cu 9,6% față de perioada similară a anului anterior, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Creșterea numărului de clienți și a portofoliului de detalii

Patria Bank si-a majorat creditele cu 8%

Patria Bank, banca specializata in sprijinirea antreprenorilor romani, a anuntat un profit net de 18,1 milioane lei pentru primele sase luni ale anului 2024, in crestere cu 61% fata de nivelul inregistrat in primul semestru al anului 2023, conform unui comunicat al detalii

 



 

Ultimele Comentarii