BANCI | Stirea Zilei

ING a mai castigat 30.000 de utilizatori de Home Bank, in ciuda problemelor cu functionarea aplicatiei online (corectat)

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2018-05-17 23:05

ING Bank a castigat inca 32.400 de utilizatori ai aplicatiei de internet/mobile banking Home´Bank in primul trimestru din acest an, in ciuda frecventelor probleme de functionare a acesteia, dupa incidentul major din septembrie 2016.

Astfel, in primele trei luni ale anului ING a avut in total 713.000 de utilizatori ai Home Bank care si-au accesat cel putin o data contul online de pe telefon, tableta sau calculator, comparativ cu doar 680.600 in ultimele trei luni din 2017.

Doar in luna martie, numarul utilizatorilor Home Bank s-a ridicat la 623.500, comparativ cu cei 830.000 de clienti activi in intreg anul 2017 care au accesat platforma online pentru a vizualiza soldul conturilor si a efectua diverse plati.

Faptul ca de-a lungul intregului an 2017 sunt mai multi utilizatori (830.000) se explica prin aceea ca nu toti clientii ING folosesc aplicatia in fiecare luna, astfel ca o parte nu sunt inregistrati in statisticile trimestriale, ci doar in cele anuale.

La finalul lunii martie 2018, ING avea un numar de 1.174.100 de clienti activi de retail.

La finalul lui 2017, ING a raportat un numar total de 1.141.000 de clienti activi, numarul clientilor noi atrasi fiind de 280.000.

Acum, ING spune ca pe parcursul ultimului an, adica in perioada martie 2017 - martie 2018, a atras un numar de 150.000 de noi clienti, cu 130.000 mai putini.

ING reuseste sa atraga noi clienti in ciuda problemelor destul de frecvente de functionare a aplicatiei Home´Bank, aparute dupa incidentul major din septembrie 2016, cand intreg sistemul informatic al bancii nu a functionat timp de aproape o zi din cauza afectarii serverelor din centrul de date in urma simularii unui exercitiu de stingere a incendiilor. (vezi aici detalii

Ultimul incident major a avut loc la finalul anului trecut, cand Home´Bank nu a functionat in jur de 12 ore. (vezi aici detalii)

Profit mai mare cu 80%

ING Bank a obtinut un profit brut de 214 milioane lei in primul trimestru, mai mare cu 80% (95 milioane lei) fata de aceeasi perioada a anului trecut. Profitul net a fost de 193 milioane lei.

Banca precizeaza ca majorarea profitului s-a datorat “unei creșteri puternice a veniturilor (cu 32%, echivalentul a 102 milioane lei, la 425 milioane lei), generată de un număr de clienți în creștere pe toate segmentele de business, dar și a unor costuri de risk și operaționale bine controlate.”

„Măsuri precum politicile de risc îmbunătățite din ultimii ani coroborate cu reversarea provizioanelor pentru anumiti clienti au dus la o scădere a costurilor de risc cu 82%, ajungând la 5 milioane RON la finalul lunii martie 2018”, precizeaza banca.

„Rezultatele se bazează pe o politică sănătoasă și stabilă de evaluare a clienților pentru toate liniile de business, ce a contribuit la o rată a creditelor neperformante în continuă scădere, ajungând la finalul primului trimestru la 3,1%, cu 0,6 puncte procentuale mai puțin decât în martie 2017”, adauga ING.

Costurile operationale au crescut cu 17%, la 206 milioane lei, „datorită schimbărilor aduse modelului operational anunțat la începutul acestui an, dar și investițiilor în infrastructura IT și aplicațiilor de business, a cheltuielilor cu noii angajați și a costurilor de reglementare.

Creditarea, in crestere cu 16%

Portofoliul de credite al băncii a ajuns la 21.4 miliarde la finalul lunii martie 2018, mai mare cu 16% față de acum 12 luni, acoperind o cotă de piață de 8,9%, o creștere de 0.9 puncte procentuale față de martie 2017, precizeaza ING.

„Portofoliul este în continuare echilibrat între Corporate și Retail, cu ponderi de 42% versus 58%. Segmentul de retail a înregistrat o creștere de 13% în împrumuturile noi acordate persoanelor fizice, cu o creștere remarcabilă pe segmentul creditelor ipotecare noi, de 35% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Împrumuturile pentru IMM-uri a crescut cu 24%, ajungând la 5.0 miliarde RON.

Clienții ING ne-au încredințat 27,9 miliarde RON în depozite, cu 21% mai mare față de martie 2017. Astfel, ING a ajuns la o cotă de piață de 8,5%.

În total, banca a ajuns la volume de business mai mari cu 7 miliarde  luând în calcul produsele de creditare și depozitele alese de clienți ING”, mai arata banca intr-un comunicat.

ING mai anunta ca are un nou director de retail, Javier Montes Pita, care a preluat responsabilitățile lui Daniel Manibardo Llano.

CORECTURI

Articolul a fost corectat in 18.05.2018, ora 14, in urma precizarilor ING Bank, intrucat cifrele privind numarul utilizatorilor de Home Bank publicate de banca nu au aratat evolutia corecta a acestora, dat fiind ca s-a comparat numarul utilizatorilor din luna martie 2018 cu utilizatorii pe intreg anul 2017.

- Titlul initial "ING a pierdut 200.000 de utilizatori Home Bank, dupa problemele cu functionare aplicatiei online" a fost inlocuit cu "ING a mai castigat 30.000 de utilizatori de Home Bank, in ciuda problemelor cu functionarea aplicatiei online (corectat)";

- fotografia initiala, cu graficul evolutiei clientilor Home Bank, in care a fost comparat numarul utilizatorilor Home Bank  pe intreg anul 2017 si in trimestrele 2 si 3 cu numarul acestora doar din luna martie 2018, a fost inlocuinta cu o fotografie noua, care arata evolutia trimestriala a utilizatorilor care au accesat cel putin o data aplicatia in respectivul trimestru.

- continutul articolului a fost corectat cu noile cifre trimestriale privind evolutia numarului utilizatorilor Home Bank.

Ne cerem scuze pentru publicarea respectivelor informatii gresite.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii