BANCI | Stirea Zilei

Inca o banca s-ar putea retrage din Romania: Credit Europe Bank

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-01-13 19:49

Inca o banca ar putea sa dispara din Romania, si anume Credit Europe Bank, cunoscuta mai ales pentru cardurile de credit Card Avantaj, care au cea mai mare dobanda (DAE) din piata, de 39% pe an.

Actionarul majoritar al Credit Europe Bank, grupul turcesc Fiba Holding, patronat de mogulul Husnu Ozyegin, se pare ca a scos la vanzare banca din Romania, dupa cum se vehiculau speculatii inca din 2017, dezmintite insa de banca la acea vreme. (vezi aici detalii)

Acum, probabil pentru ca intre timp nu s-a gasit un cumparator, banca a scos la vanzare portofoliul de peste 300.000 de carduri de credit, principalul produs al bancii, conform Ziarului Financiar.

Nici reprezentantii bancii din Romania, nici cei ai bancii-mama nu au raspus la intrebarile trimise de Bancherul.ro, pentru a confirma sau infirma aceasta informatie.

Ceea ce ar putea insemna ca banca a trecut la o noua strategie, dupa modelul utilizat in anii trecuti de alte banci care s-au retras din Romania, precum RBS, care si-a vandut bancii Unicredit creditele si cardurile, a inchis sucursalele pe care le avea, si-a concediat angajatii si a disparut.

Preluarea unei banci in intregime nu este rentabila, spun bancherii, pentru ca implica multe costuri si timp, precum si probleme cu integrarea si fuziunea.

In plus, acum nu se mai cumpara sucursale de banci, dimpotriva, acestea se inchid pe zi ce trece, pe masura ce tot mai multa lume foloseste serviciile bancare online.

Asa s-ar putea intampla si cu Credit Europe Bank: banca sa-si vanda portofoliul de carduri, si probabil si cel de credite, la o alta banca, sa inchida apoi unitatile, sa-si concedieze angajatii si sa se retraga din Romania.

Credit Europe Bank are in jur de 50 de unitati teritoriale in tara.

Valoarea cardurilor de credit utilizate de cei 300.000 de clienti se ridica 470 milioane lei. Banca mai are acordate credite ipotecare in valoare de 660 milioane lei, o parte fiind in franci elvetieni, precum si finantari pentru firme de aproximativ 1,1 miliarde lei.

 

Comentarii

Szel
Credit
Buna ziua Ce se intampla cu clientii băncii Credit Europe Bank care au credit ipotecar in CHF ,daca banca se închide?

Szel
Credit
Buna ziua Ce se intampla cu clientii băncii Credit Europe Bank care au credit ipotecar in CHF ,daca banca se închide?



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii