BANCI | Opinie

Hidegcuti, Fondul de Contragarantare: Strategia pentru IMM-uri nu se va putea aplica, nu sunt bani

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-05-26 20:10

Măsurile din strategia pentru IMM-uri pentru 2009-2013, aflată în discuţie de aproape doi ani, nu vor putea fi aplicate pentru că nu mai este timp pentru a fi bugetate, a declarat joi la seminarul MEDIAFAX Talks about SMEs, Ioan Hidegcuti, preşedintele Fondului Român pentru Contragarantare.

"Este foarte târziu pentru această strategie, ea se referă la perioada 2009-2013, iar doi ani şi jumătate au trecut deja şi nici nu a fost aprobată. Ar trebui să o luăm de la capăt cu totul pentru că oricum nu mai este timp pentru a fi bugetate aceste măsuri. Măsurile, deşi bune, nu pot fi susţinute cu bani", a spus Hidegcuti.

Strategia este în discuţie de aproape doi ani şi are în vedere sprijinirea IMM-urilor, iar printre obiective se numără creşterea numărului de IMM-uri cu 10%, a numărului de salariaţi din sistem cu 10%, avansul investiţiilor cu 15%, a exportului cu 10%. De asemenea, productivitatea va creşte cu 5%, iar creşterea contribuţiei la valoarea adăugată cu 5%.

"Dacă nu vom îndeplini obiectivele, voi fi prima care voi ieşi şi voi spune că strategia nu este bună. Dar vor fi îndeplinite pentru că toate instituţiile sunt la turaţie maximă în vederea atingerii obiectivelor", a declarat Andreea Paul Vass, consilierul primului ministru Emil Boc.

Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri a lansat pe anul trecut strategia guvernamentală pentru dezvoltarea sectorului IMM în 2009-2013, elaborată de consorţiul KPMG şi Finas Consulting. Proiectul a fost contestat de reprezentanţii mediului de afaceri, care au cerut refacerea acestuia.

Finanţarea proiectului, de 3,48 milioane lei, este asigurată de Uniunea Europeană prin Programul Operaţional "Dezvoltarea Capacităţii Administrative 2007-2013" (85%) şi bugetul de stat (15%). Bugetul estimativ de implementare a strategiei în 2010-2013 este de 2,4 miliarde euro, din care 1,5 miliarde euro de la bugetul de stat şi 900 milioane euro contribuţia UE.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Opinie



Cardurile devin inutile: acum se pot face plati instant gratis din aplicatiile bancare

Cardurile isi pierd treptat utilitatea, odata cu avansul noilor tehnologii pentru plati. Bancile romanesti au inceput sa implementeze platile instant din aplicatiile bancare, prin serviciul RoPay. Platile instant (care se fac in cateva secunde, la orice detalii

Au neglijat bancile securitatea pentru digitalizare?

Explozia fraudelor online poate fi considerata normala in conditiile dezvoltarii pe masura a digitalizarii si serviciilor bancare online. Dar ceea ce-mi da de gandit este usurinta cu care escrocii pot accesa o aplicatie bancara, pot face transferuri catre detalii

BRD isi lichideaza filialele din Romania. Va fi vanduta si banca?

BRD a cedat Bancii Transilvania firma de pensii private, BRD Pensii, iar compania de credite de consum, BRD Finance, este si ea in negocieri de vanzare, ceea ce alimenteaza zvonurile aparute la inceputul anului ca banca franceza are de gand sa-si vanda si banca din Romania. Mai ales ca detalii

De ce permit bancile transferuri catre platforme de criptomonede prin care se fac fraude online?

Bancile nu ar trebui sa transfere clientilor intreaga responsabilitate pentru fraudele online, ci sa-si asume o parte din vina, mai ales daca permit transferuri catre platforme de criptomonede (site-uri, aplicatii. portofele electronice) cunoscute ca fiind fraude sau care sunt detalii

 



 

Ultimele Comentarii