BANCI | Stirea Zilei

Guvernul inghite toate resursele generate de economie

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-12-26 10:21

Afectat de reducerea veniturilor si cresterea cheltuielilor, promise electoratului in preajma alegerilor, guvernul a apelat la imprumuturi tot mai mari de la banci pentru a-si mai finanta deficitul.

Conform datelor Bancii Nationale, creditul guvernamental (al administraţiei centrale, administraţiilor locale, administraţiilor sistemelor de asigurări sociale) a crescut spectaculos in octombrie si noiembrie.

Creditul guvernamental a crescut în luna octombrie cu 4,2 la sută, până la 12 006,7 milioane lei, in timp ce imprumuturile pentru populatie si companii s-a redus cu 0,6%.

In noiembrie, ritmul de crestere a creditului neguvernamental s-a dublat, in timp ce imprumuturile bancare pentru populatie si companii au urmat cursul descendent.

Astfel, creditul guvernamental (al administraţiei centrale, administraţiilor locale, administraţiilor sistemelor de asigurări sociale) a crescut în luna noiembrie cu 9,1 la sută, până la 13 104,0 milioane lei.

La 30 noiembrie 2008, creditul guvernamental o creştere de 39,8 la sută (31,0 la sută în termeni reali) faţă de 30 noiembrie 2007, ritm superior creditului neguvernamental.

"Creditul guvernamental a crescut cu peste un miliard de lei doar în luna noiembrie. Asta înseamnă că întregul plus de resurse generat de economie a fost înghiţit de Guvern. Şi e doar începutul, nici luna decembrie nu va sta mai bine", a declarat Eugen Rădulescu, director în cadrul BNR.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3,5 sau 10 ani la creditele ipotecare sunt Banca Transilvania (BT), BCR si CEC Bank, conform calculatoarelor de credit de pe site-urile bancilor. Topul a fost realizat pe baza unui imprumut in valoare de 250.000 de detalii

Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

 



Profil de Bancher

Toate Profilele

 

Ultimele Comentarii