BANCI | Ultima Ora

Guvernul aproba Programul de Convergenta 2012: adoptarea monedei euro, in 2015

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-04-19 14:01

Guvernul a aprobat, prin memorandum, Programul de Convergenţă 2012. Documentul prevede ca principal obiectiv reducere graduală a deficitului structural, astfel încât, până în 2014, să ajungă la un nivel de cel mult 0,7 % din PIB, se arata intr-un comunicat al guvernului.

„În acest fel se poate ilustra capacitatea României de a se încadra, începând din anul 2013, în obiectivul bugetar pe termen mediu, ceea ce corespunde prevederilor Tratatului privind Stabilitatea, Coordonarea şi Guvernanţa în cadrul Uniunii Economice şi Monetare” a explicat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

Potrivit Programului de Convergenţă 2012, cererea internă va reprezenta principalul motor al creşterii economice pentru acest an. „Îmbunătăţirea ocupării şi o inflaţie mai redusă vor susţine creşterea veniturilor şi vor contribui la revigorarea consumului privat”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Guvernului. Inflaţia pentru anul 2012 este prognozată să se menţină la un nivel redus, de 3,5%, în intervalul ţintă al Băncii Naţionale a României.

De asemenea, se prevede îmbunătăţirea politicilor în domeniul investiţiilor, continuarea politicii de reducere şi prevenire a apariţiei de arierate şi îmbunătăţirea guvernanţei corporatiste.

Programul de Convergenţă 2012 este concordant cu obiectivele asumate în Programul de Convergenţă pe termen mediu şi lung, respectiv: atenuarea ciclicităţii economiei, reducerea presiunilor inflaţioniste, limitarea deficitelor externe şi menţinerea angajamentul de adoptare a monedei euro în 2015.

În ceea ce priveşte cadrul macro-economic pe termen mediu 2013-2015, Dan Suciu a declarat că se estimează creşteri ale Produsului Intern Brut între 3,1 şi 3,9 %.

Referindu-se la finanţele publice, Dan Suciu a afirmat că, pe termen mediu, obiectivul specific al politicilor bugetare este reprezentat de ajustarea în continuare a deficitului bugetar, ţintele planificate fiind de 2,3% din PIB în 2012, 1,5% în anul 2013, 1,2% în 2014, 0,9% în anul 2015, cifre calculate conform metodologiei ESA.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



ING lanseaza o platformă cu oferte speciale pentru clientii firme

ING lansează Business Deals, o platformă în care antreprenorii au acces la oferte B2B, negociate de reprezentanții băncii, pentru nevoile afacerii lor, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Clienții beneficiază de reduceri la o gamă largă detalii

ING Bank sustine eficienta energetica a cladirilor

Asociația pentru Promovarea Eficienței Energetice în Clădiri (ROENEF) anunță lansarea „Caravanei ROENEF”, un proiect destinat promovării eficienței energetice în clădiri și creșterii gradului de informare, la nivelul populației, cu privire la beneficiile pe detalii

ING Bank a ajuns la 1,85 milioane clienti activi

Veniturile ING Bank România au ajuns la 1,79 miliarde de lei în primul semestru din 2024, în creștere cu 9,6% față de perioada similară a anului anterior, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Creșterea numărului de clienți și a portofoliului de detalii

Patria Bank si-a majorat creditele cu 8%

Patria Bank, banca specializata in sprijinirea antreprenorilor romani, a anuntat un profit net de 18,1 milioane lei pentru primele sase luni ale anului 2024, in crestere cu 61% fata de nivelul inregistrat in primul semestru al anului 2023, conform unui comunicat al detalii

 



 

Ultimele Comentarii