BANCI | Stirea Zilei

Guvernatorul BNR are sapte depozite bancare in euro si dolari, niciunul in lei

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2019-07-17 23:46

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, si-a reinnoit anul trecut depozitele la termen in euro si dolari pe care le avea la BCR si Unicredit, in valoare de aproximativ 35.000 de euro, fara sa-si faca niciun depozit in lei, el preferand sa-si tina banii din salariu si pensie intr-un cont curent, pentru care nu primeste dobanda.

El are nu mai putin de 11 conturi in valuta (7 in euro si 4 in dolari), dintre care 6 sunt depozite la termen, si doar 3 in lei, toate conturi curente, niciun depozit in lei, conform declaratiei de avere publicata pe site-ul BNR.

Si asta in ciuda faptului ca pentru depozitele in euro si dolari guvernatorul primeste o dobanda foarte mica - sau chiar deloc, in cazul depozitelor in euro la Unicredit -, mult mai mica decat dobanda la depozitele in lei.

BCR plateste o dobanda de doar 0,05% pe an la depozitul in euro pe termen de un an si 0,20% la depozitul in dolari, comparativ cu o dobanda de 1,05% la un depozit in lei pe un an.

La Unicredit, daca un depozit in euro e constituit in sucursala sau la telefon, dobanda la termen de un an e 0%. Doar daca depozitul se face online, prin aplicatia de mobile sau internet banking, clientii primesc o dobanda de 0,15% la termen de un an. La un depozit online in dolari, dobanda e mai mare: 1,10%, fata de 1,85% la un depozit in lei, daca e facut online, si doar 0,85% la ghiseu.

Isarescu avea anul trecut in conturile in lei de la cele doua banci, o suma totala de peste 950.000 de lei (in jur de 200.000 de euro).

Conturile in lei ale guvernatorului BNR au crescut anul trecut cu doar 50.000 de lei fata de anul precedent, in timp ce depozitele in valuta au ramas la aceeasi valoare, cu toate ca el a incasat un salariu de la BNR de 806.000 de lei (170.000 de euro) si o pensie de 136.000 de lei (28.000 de euro).

Din veniturile totale de aproape un milion de lei, Isarescu a investit doar 100.000 de lei, sub forma de imprumut, in propria firma, Mar SRL, care administreaza o podgorie in Dragasani.

Ce a facut guvernatorul BNR cu restul banilor? Din declaratia de avere nu se poate afla, astfel ca putem doar specula: poate ca-si tine o parte din bani la saltea sau intr-un seif, poate ca o parte din ei i-a dat copiilor, cum e si firesc, poate ca a facut si donatii.

Cert e ca Mugur Isarescu nu vrea sa-si sporeasca oficial averea.

 

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii