BANCI | Stirea Zilei

FMI anunta ca vine la Bucuresti intr-o vizita obisnuita de lucru si nu va discuta acordarea unui sprijin financiar Romaniei

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-01-24 10:24

O delegaţie a Fondului Monetar International (FMI) va efectua, în perioada 27 ianuarie - 4 februarie, o vizită obişnuită, de lucru, la Bucureşti, iar pe agenda discuţiilor nu se află şi acordarea unui sprijin financiar, se arată într-un comunicat al Fondului.

Institutia precizeaza ca România nu a cerut sprijin financiar din partea Fondului Monetar Internaţional (FMI), iar instituţia nu presează autorităţile de la Bucureşti în această privinţă.

Orice decizie privind solicitarea unui program de susţinere financiară revine Guvernului, menţionează Fondul.

Astfel de vizite, care au loc între consultările anuale, sunt folosite pentru evaluarea situaţiei macroeconomice generale şi a perspectivelor economice.

De asemenea, vizita oferă oportunitatea unui schimb de opinii privind strategiile noului guvern.

Membrii delegaţiei FMI se vor întâlni, pe lângă oficialii guvernamentali, cu reprezentanţi ai sectorului privat.

Cea mai recentă vizită a FMI la Bucureşti a fost realizată în perioada 3-14 noiembrie 2008, împreună cu Banca Mondială (BM), cu scopul de a evalua sistemul financiar din România. Anterior, experţi FMI au mai fost prezenţi în România între 26 septembrie şi 2 octombrie 2007, pentru consultări cu autorităţile de la Bucureşti.

Ultimul acord stand-by dintre FMI şi România a încetat, în mod formal, la 7 iulie 2006, fără a se finaliza, iar relaţia României cu FMI a continuat prin colaborări curente cu experţii instituţiei.

Tot mai multi analisti sunt de parare ca un acord cu FMI va fi benefic pentru Romania si va transmite un semnal pozitiv investitorilor straine, putand astfel sa mai atenueze si deprecierea puternica a leului in raport cu euro.

Analistii CitiBank au aratat vineri intr-un raport ca leul va continua să fie volatil până când vor apărea semnale clare că statul român are în vedere o înţelegere cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), care ar putea avea loc chiar în primul trimestru al acestui an.

Comentarii

George.
Exact.
Cred ca iar trimit astia vreun asasin economic sa ne omoare. Nu ar fi prima data deci daca tot pierdem...hai sa pierdem tot.



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3,5 sau 10 ani la creditele ipotecare sunt Banca Transilvania (BT), BCR si CEC Bank, conform calculatoarelor de credit de pe site-urile bancilor. Topul a fost realizat pe baza unui imprumut in valoare de 250.000 de detalii

Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

 



 

Ultimele Comentarii