BANCI | Stirea Zilei

Fitch confirma ratingurile Bancii Transilvania

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-07-26 23:04

Agenţia de evaluare financiară Fitch Ratings a confirmat vineri ratingul 'BB-' pentru credite pe termen lung în monedă străină al băncii Banca Transilvania S.A., cu perspectivă stabilă, precum şi ratingul individual 'D', conform unui comunicat emis de Fitch.

Agenţia a mai confirmat şi ratingul 'B' pentru credite pe termen scurt în valută precum şi ratingul de suport '3'.

Ratingul creditelor pe termen lung în valută este determinat de puterea financiară a băncii. Ratingul individual reflectă problemele din ce în ce mai mari ale calităţii activelor şi eficienţa redusă, care afectează negativ profitabilitatea.

Situaţia este echilibrată de reţeaua mult mai bună la nivel naţional, de portofoliul de credite şi de sursele de finanţare diversificate.

Profitabilitatea este afectată de costurile mai ridicate de finanţare, în timp ce controlul costurilor şi veniturile din taxe şi comisioane compensează parţial scăderea profitului operaţional.

Calitatea activelor se deteriorează ca urmare a înrăutăţirii mediului operaţional, iar Fitch consideră că politica BT de concentrare asupra Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (IMM) ridică posibile probleme pentru calitatea activelor.

BT este finanţată în principal de depozitele diversificate ale clienţilor şi nu depinde de finanţarea de ansamblu, aşa cum arată raportul credite/depozite destul de mic, de 84% la sfârşitul primului trimestru, în contextul în care media din sectorul bancar românesc este de 150%.

Ca şi în cazul altor bănci româneşti, nivelul de lichiditate este confortabil, datorită măsurilor stricte de reglementare.

În ciuda absenţei unui investitor străin semnificativ, BT a reuşit să strângă capitalul necesar pentru susţinerea creşterii începând din 2002.

Grupul Financiar Banca Transilvania s-a format în 2003, principala sa componentă fiind Banca Transilvania, alături de care mai figurează BT Asset Management SAI SA, BT Direct, BT Leasing, BT Securities, Compania de Factoring, BT Finop Leasing şi Medicredit. Acestea oferă servicii bancare, de administrare a investiţiilor, finanţare a consumatorilor, leasing şi tranzacţii imobiliare.

Banca Transilvania a raportat pentru primul trimestru al anului 2009 un profit brut de numai 1,02 milioane lei (240.000 euro), în scădere dramatică - cu 98% - faţă de rezultatul obţinut în perioada similară din 2008, în contextul crizei financiare şi a provizioanelor mari alocate. În primele trei luni din 2008, banca a avut un profit brut de 60,26 milioane lei.

Banca Transilvania are în prezent un capital social de 1,06 miliarde lei, divizat în 1,06 miliarde acţiuni. Acţionarul principal al companiei este Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), cu o deţinere de 14,98%.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii