BANCI | Analiza

Falimentul Lehman Brothers, cel mai mare din istoria SUA

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-09-16 09:14

Falimentul Lehman Brothers este de departe cel mai mare din istoria SUA, institutia detinând active totale de peste sase ori mai mari decât cele ale companiei de telecomunicatii WorldCom, care a solicitat protectie fatã de creditori în 2002 si ocupã locul al doilea în clasament, potrivit Reuters.

Lehman, a patra mare bancã de investitii din SUA, detinea, la 31 mai 2008, active de 639 de miliarde de dolari si datorii de 613 miliarde de dolari. Institutia a anuntat luni cã va solicita protectie din partea autoritãtilor sub legea falimentului.

Astfel, institutia cu o vechime de 158 de ani intrã în faliment în urma crizei de pe piata creditelor din SUA, dupã ce a rezistat celor douã rãzboaie mondiale si prãbusirii fondului de hedging Long Term Capital Management.

WorldCom, al doilea operator de telecomunicatii din SUA, a solicitat protectie fatã de creditori în 2002, dupã ce a fost implicatã într-un scandal contabil care a dezvãluit nereguli în valoare de 11 miliarde de dolari. Compania detinea, în 2002, active de 103,914 miliarde de dolari.

Pe locul trei în topul celor mai rãsunãtoare falimente se situeazã grupul Enron, anterior a saptea mare companie din Statele Unite, care a solicitat în decembrie 2001 trecerea sub protectia falimentului, din cauza unui scandal privind datoriile acumulate, de ordinul mai multor miliarde de dolari. Procedura de faliment a fost încheiatã trei ani mai târziu.

Activele Enron se ridicau la 63,39 miliarde de dolari.

Pe locul patru în clasamentul celor mai mari falimente din SUA se situeazã tot o companie din sectorul financiar, Conseco, care a intrat în procedurã de faliment în decembrie 2002, dupã ce a acumulat datorii ridicate în urma mai multor achizitii.

Conseco detinea active totale evaluate la 61,39 miliarde de dolari.

Clasamentul celor mai importante 15 companii din SUA care au dat faliment este completat de grupuri care detineau active cu o valoare cuprinsã între 16,59 miliarde dolari si 35,89 miliarde de dolari.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Analiza



Indicatorii sistemului bancar la finalul anului 2023

indicatorii agregati ai bancilor romanesti la finalul anului 2023, calculati pe baza informatiilor din raportarile prudentiale neauditate, trimise la Banca Nationala a Romaniei (BNR) de instituțiile de credit, persoane juridice romane și de sucursalele din Romania ale institutiilor detalii

La care banci se poate face actualizarea online a datelor de catre firme

Actualizarea online a datelor firmelor, pe site-urile sau in aplicatiile bancilor, este posibila la doar trei institutii de credit, la restul fiind nevoie de prezenta intr-o sucursala. ING Bank a anuntata ca a introdus opțiunea de actualizare a datelor 100% detalii

Conturi bancare gratuite pentru incasarea salariului, pensiei si indemnizatiilor sociale. Dar cine poate sa-si faca unul?

Legea care permite in prezent celor fara conturi bancare sa-si deschida unul nou, denumit cont de baza, fara comisioane de deschidere, inchidere si retragere numerar la bancomat, a fost modificata de Parlament. Noua varianta a acestei legi, care mai asteapta detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul trimestrului 3 din 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).  Indicatorii au fost calculaÈ›i pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituÈ›iile de credit, detalii

 



 

Ultimele Comentarii