Protectia Consumatorilor | Educatie financiara

Facebook permite atacurile financiare si inselatoriile, incalcand legea si propriile standarde ale comunitatii

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2019-10-13 09:31

Facebook permite postari care reprezinta atacuri financiare si tentative de inselatorie, prin refuzul de a sterge respectivele postari raportate de utilizatorii aplicatiei sale.

Iata un exemplu concret de comentariu care reprezinta o tentativa de atac financiar, adica o tentativa de inselatorie (vezi si foto): un utilizator Facebook, cu numele Anil Shukla, are urmatoarea postare, la un articol de pe site-ul Bancherul.ro:

"Sunt domnul Mark Joe al societății Corp, suntem o companie de împrumut legitim, înregistrată și garantată, oferim 3% oferte de împrumuturi către persoane fizice, companii, instituții guvernamentale și organizații de afaceri și oameni de tot felul. Împrumuturile pentru libertate reprezintă soluția tuturor problemelor tale financiare. contactați-ne acum prin adresa de e-mail: mjoe0123@gmail.com numărul whatsapp: +18635356458".

Asadar, Anil Shukla este de fapt, "domnul Mark Joe al societatii Corp", firma de creditare evident inexistenta, ca si persoana respectiva, totul fiind o tentativa de inselatorie, pe baza unui cont Facebook fals (fake), care permite ascunderea indentitatii reale ale persoanelor care posteaza astfel de mesaje pe Facebook, cu scopul de a insela oamenii, prin promisiuni de acordare de imprumuturi.

Cu toate acestea, Facebook nu doar ca permite existenta unor astfel de conturi false, dar nici macar nu sterge postarile, in ciuda numeroaselor raportari trimise de Bancherul.ro.

Facebook a raspuns ca acest comentariu, si multe altele asemanatoare, "nu incalca standardele comunitatii". Incredibil! De fapt, probabil ca raspunsurile Facebook sunt ale unui robot, pentru ca ele vin imediat dupa trimiterea raportarilor, asadar nu sunt analilzate de o minte umana limpede, care poate constata adevarul.

Faptul ca postarea este un fake este mai mult decat evidenta, de altfel, si din text, o traducere Google cu multe greseli, care sugereaza ca ar acorda imprumuturi cu dobanda de 3%.

In ce consta tentativa de inselatorie (atac financiar)?

Exista persoane naive sau disperate care raspund la astfel de mesaje ale acestor hoti, care ulterior cer bani drept avans pentru un promis imprumut, care evident ca nu va fi niciodata acordat.

Bancherul.ro a primit astfel de plangeri de la oameni inselati in acest fel, de aceea a cerut Facebook sa steraga aceste tipuri de postari, care incalca normele comunitatii privind securitatea, conform informatiilor publicate de Facebook:

Scopul Standardelor comunității este de a încuraja exprimarea și a crea un mediu sigur.
Siguranță: Utilizatorii trebuie să se simtă în siguranță pentru a clădi o comunitate. Ne luăm angajamentul să ștergem conținutul care încurajează acțiunile rău-intenționate în lumea reală, inclusiv atacuri fizice, financiare și emoționale."

Asadar, desi Facebook isi ia angajamentul sa stearga continutul rau-intentionat, precum atacuri financiare, nu o face.

Ceea ce este foarte grav, pentru ca astfel de postari ar trebui raportate si la Politie, dat fiind ca reprezinta tentative de inselatorie, care este o infractiune pedepsita in toata lumea.

 

Taguri: Protectia Consumatorului  Educatie financiara  

Comentarii

popa adrian
inselatorie
Este plin Facebook-ul de asemenea ``oferte``.De ce nu se iau masuri urgente?



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiara



Ferratum mi-a cesionat creditul si mi-a pus poprire fara instiintare. Este legal?

„Buna seara, Am luat un imprumut de 5000 lei de la ferratum bank si nu l am mai putut plati din cauza dobanzii foarte mari. Creditul a fost cesionat catre Svea nu am primit nicio instiintare sau somatie plata , am primit direct poprire salariu .In detalii

Am primit un telefon pentru actualizarea aplicatiei YOU BRD si am fost fraudat. Cum pot sa recuperez banii?

„Mi-a fost fraudat contul la BRD prin aplicația you brd. Am primit un telefon,crezând că este de la brd,să-mi actualizeze aplicația you brd, și în acest timp mi-au fost transferați din cont 88000 lei în doua tranzacții. După detalii

Ai codul PIN al cardului in telefon? Risti sa-ti pierzi banii!

Te-ai intrebat vreodata ce se intampla daca pierzi sau ti se fura cardul, iar odata cu el si portofelul sau telefonul, in care ai si codul PIN? Raspunsul, din pacate, este de rau augur. Risti sa pierzi banii de pe card, daca hotul gaseste PIN-ul in telefon si retrage banii de pe card, detalii

Finopro imi cere 17.500 de lei pentru un credit exigibil anticipat de 2.500 de lei la Credius! Ce pot sa fac?

„Buna ziua. Am si eu o problema. Acum un an de zile, am facut un credit de nevoi personale la Credius IFN. Acesta a fost in valoare de 2500 de lei ( din care 500 de lei taxa de analiza ) . Am platit cateva rate, dupa care am ramas fara serviciu, iar plata ratelor a devenit detalii

 



 

Ultimele Comentarii