BANCI | Stirea Zilei

Exportatorii cer depolitizarea Eximbank si pastrarea actualei conduceri

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-01-14 18:11

Asociaţia Naţională a Exportatorilor şi Importatorilor din România (ANEIR) solicită depolitizarea Eximbank şi menţinerea actualei conduceri a băncii, în contextul crizei, precum şi folosirea profitului obţinut de bancă pentru întărirea capitalui instituţiei, a spus miercuri preşedintele asociaţiei.

Actuala presedinta a Eximbank, Carmen Radu, a fost numita la conducerea bancii in martie 2005, pe criterii politice, din partea PNL, partid aflat acum in opozitie.

"Solictăm depolitizarea acestei bănci. În condiţiile constituirii unui nou guvern, ne aşteptam la schimbarea conducerii, aşa cum s-a întâmplat în vechiul ciclu, când activitatea băncii a fost blocată pentru mai multe luni", a spus Mihai Ionescu.

"Solicităm să se suspende acest tip de procedură şi Eximbank să devină o bancă apolitică şi să se menţină actuala conducere în perioada crizei", a mai spus Ionescu, la o conferinţă de presă organizată de Eximbank.

În al doilea rând, preşedintele ANEIR a explicat că, în condiţiile în care nu se aşteaptă la capitalizarea băncii cu bani de la buget, ANEIR solicită ca profitul realizat de Eximbank să rămână în capitalul băncii.

Ionescu, care este şi copreşedintele al Consiliului de Export, a precizat că, în 2008, Eximbank a realizat un profit de aproximativ 70 milioane lei.

În al treilea rând, ANEIR susţine alocarea de fonduri de la buget pentru activitatea băncii.

"În anii trecuţi, era vorba de aproximativ 100 milioane euro pentru instrumentele specifice folosite de bancă. În 2008, suma a fost mai mică de 50 milioane euro şi solicităm ca şi în 2009 să se aloce cel puţin aceşti bani", a mai spus Ionescu.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii