BANCI | Stirea Zilei

Exportam bancheri: Marijana Vasilescu a plecat de la RBS in Kazakhstan, la Home Credit Bank

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-10-05 17:53

Marijana Vasilescu, fosta directoare de marketing si a diviziei de private banking in cadrul RBS Romania, s-a mutat in Almaty, cel mai mare oras (fosta capitala) din Kazakhstan, unde a preluat, de la inceputul lunii septembrie, functia de director de marketing la Home Credit Bank Kazakhstan.

Marijana Vasilescu, absolventa a Academiei de Studii Economice (ASE) din Bucuresti, si-a inceput cariera bancara la ABN Amro Romania in 2004, in functia de director de marketing al diviziei de retail.

Dupa 2 ani s-a mutat la ABN Amro Rusia ca sefa a diviziei de consumer banking, insa dupa nici doi ani a revenit in tara la aceeasi banca, noua RBS, pe pozitia de sefa a diviziei de clienti cu venituri ridicate (affluent si private banking).

Dupa 2 ani, in 2010, a preluat sefia departamentului de marketing al RBS Romania iar din iunie pana in septembrie a acestui an a detinut pozitia de sef al departamentului de retail si preferred banking.

RBS Romania este insa intr-un proces de vanzare a diviziei sale de retail, conform strategiei grupului britanic de a iesi de pe pietele secundare, printre care se afla si Romania, unde urmeaza sa ofere doar servicii pentru companii.

Marijana Vasilescu a ales asadar sa se mute in Kazakhstan, aproape de munti, ea fiind o iubitoare a naturii, skiatul fiind unul dintre sporturile preferate. A avut si avantajul de a cunoaste limba rusa, dupa 2 ani petrecuti in Rusia la ABN Amro.

Cine este Home Credit Bank

Home Credit Bank Kazakhstan face parte din grupul financiar PPF Group, detinut de cehul Petr Kellner, cu active de 14,3 miliarde euro la finalul anului trecut.

Banca din Kazakhstan la care s-a mutat Marijana Vasilescu a fost infiintata in 2005 si detine in prezent o cota de piata de 27% la creditele de consum. Banca are peste 300.000 de clienti si active de 205 milioane euro.

Home Credit a intrat si pe piata din Ucraina in 2006, prin achizitia Agrobank si Privat Kredit, insa in 2009 s-a retras „din cauza conditiilor adverse”.

Grupul Home Credit mai este prezent in Cehia, Rusia si Belarus, tari in care a reusit sa realizeze anul trecut un profit net de 231 milioane de euro, in scadere cu 1% fata de anul precedent.

Modelul de afaceri al Home Credit

Home Credit este o banca specializata in credite de consum, cu un model de afaceri ce se bazeaza pe mai multe canale de distributie, cu costuri relativ scazute, si mai putin pe unitati proprii.

Astfel, grupul detine 72.365 puncte de distributie, dintre care 1.300 de unitati bancare, 68.368 de puncte de vânzare in magazine, 1.300 in oficii postale, prin telefon, internet, precum si prin parteneriate cu lanturi de magazine precum Tesco.

Modelul de afaceri distinctiv al grupului constă dintr-o strategie în trei etape, potrivit bancii: 1. atragerea de clienti cu credite prin punctele de vanzare; 2. loializarea clientilor prin cross-selling, cu credite de nevoi personale si carduri de credite; 3. dezvoltarea creditului de consum prin unitati proprii.

Pe masura dezvoltarii afacerii, banca atrage selectiv depozite de retail care-i permit sa-si diversifice baza de finantare.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii