BANCI | Ultima Ora

Erste Group finalizeaza cu succes plasamentul accelerat de noi actiuni de 660,6 milioane EUR

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2013-07-02 10:15

Comunicat de presa:
Astazi, Erste Group a plasat cu succes 35,2 milioane de actiuni noi (fara drept de subscriere in cadrul ofertei de drepturi ulterioare), in cadrul unui plasament privat catre investitori institutionali, prin intermediul unui plasament accelerat avand ca rezultat fonduri brute de 660,6 de milioane EUR. Directoratul Erste Group, cu acordul Consiliului de Supraveghere, a stabilit pretul de oferta al plasamentului accelerat si pretul de subscriere pentru oferta de subscriere subsecventa la 18, 75 EUR per actiune.

Actionarii existenti ai Erste Group la ora 24:00 (CET) la data de 2 iulie 2013 vor primi drepturi subscriere la rata de 4 actiuni noi pentru fiecare 45 actiuni existente.
Toate actiunile noi pe care actionarii existenti nu si-au asumat sa le preia au fost plasate in cadrul plasamentului accelerat, 50% dintre aceste noi actiuni fiind supuse restituirii (clawback) si decontarii amanate in cazul exercitarii drepturilor de subscriere de catre actionarii care nu au renuntat anterior la drepturile lor de subscriere. Perioada de subscriere pentru actiunile noi a fost stabilita de la 3 iulie pana la 17 iulie 2013 (inclusiv).

Decontarea actiunilor vandute investitorilor in cadrul  plasamentului accelerat, cu exceptia actiunilor noilor alocate supuse restituirii (clawback) si decontarii amanate se preconizeaza sa aiba loc la 5 iulie 2013. Anuntarea rezultatelor ofertei de subscriere si restituirii (clawback) finale va avea loc la 18 iulie 2013. Livrarea si decontarea actiunilor noi care sunt supuse restituirii (clawback) si decontarii amanate se preconizeaza sa aiba loc la 23 iulie 2013.

J.P. Morgan Securities plc, Morgan Stanley Bank AG si Erste Group Bank AG actioneaza ca Joint Global Coordinators si Joint Bookrunners, in timp ce Commerzbank AG si ING Bank N.V. actioneaza in calitate de manageri (Co-Lead Managers) cu privire la majorarea de capital.

Acest document nu constituie o oferta de valori mobiliare, sau o cerere de oferta de valori mobiliare, sau activitate de marketing sau vanzare pentru astfel de valori mobiliare in tarile in care o astfel de oferta sau cerere de oferta este restrictionata prin lege. Acest document nu trebuie folosit pentru o astfel de oferta sau activitati de marketing. Prospectul in legatura cu oferta publica a fost publicat potrivit Legii Pietei de Capital din Austria ("Kapitalmarktgesetz") la [www.erstegroup.com/en/Investors].

Acest document nu se va distribui, direct sau indirect, pe teritoriul Statelor Unite ale Americii (inclusiv al teritoriilor si coloniilor sale, oricarui stat din cadrul Statelor Unite ale Americii sau Districtului Columbia). Acest document nu constituie sau face parte a niciunei oferte sau cereri pentru cumpararea de valori mobiliare pe teritoriul Statelor Unite ale Americii. Valorile mobiliare la care se face referire in prezentul comunicat nu au fost si nu vor fi inregistrate potrivit Legii Valorilor Mobiliare din Statele Unite din 1933 (United States Securities Act of 1933), cu modificarile ulterioare ("Legea Valorilor Mobiliare") si nu pot fi oferite sau vandute pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, cu exceptia situatiei in care exista un temei pentru scutirea de la cerintele de inregistrare conform Legii Valorilor Mobiliare. Nu va exista nicio oferta publica de astfel de valori mobiliare in Statele Unite ale Americii.

Acest comunicat este distribuit si destinat exclusiv catre (i) persoanele aflate in afara Regatului Unit sau (ii) profesionistii in investitii care intra sub incidenta articolului 19 alineatul (5) din Legea privind serviciile si pietele financiare din anul 2000 (Financial Services and Markets Act 2000) (Promovarea financiara) Ordinul din anul 2005 ("Ordinul") si (iii) entitatile cu disponibilitati financiare nete ridicate, precum si altor persoane carora le poate fi comunicat in mod legal, care intra sub incidenta articolului 49 alineatul (2) din Ordin (toate aceste persoane fiind denumite in continuare "persoane relevante"). Orice activitate de investitii la care aceasta comunicare se refera va fi disponibila doar catre si se va incheia doar cu persoane relevante. Orice persoana care nu este o persoana relevanta nu ar trebui sa actioneze in temeiul acestui sau sa se bazeze pe acest document sau pe continutul sau.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



ING lanseaza o platformă cu oferte speciale pentru clientii firme

ING lansează Business Deals, o platformă în care antreprenorii au acces la oferte B2B, negociate de reprezentanții băncii, pentru nevoile afacerii lor, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Clienții beneficiază de reduceri la o gamă largă detalii

ING Bank sustine eficienta energetica a cladirilor

Asociația pentru Promovarea Eficienței Energetice în Clădiri (ROENEF) anunță lansarea „Caravanei ROENEF”, un proiect destinat promovării eficienței energetice în clădiri și creșterii gradului de informare, la nivelul populației, cu privire la beneficiile pe detalii

ING Bank a ajuns la 1,85 milioane clienti activi

Veniturile ING Bank România au ajuns la 1,79 miliarde de lei în primul semestru din 2024, în creștere cu 9,6% față de perioada similară a anului anterior, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Creșterea numărului de clienți și a portofoliului de detalii

Patria Bank si-a majorat creditele cu 8%

Patria Bank, banca specializata in sprijinirea antreprenorilor romani, a anuntat un profit net de 18,1 milioane lei pentru primele sase luni ale anului 2024, in crestere cu 61% fata de nivelul inregistrat in primul semestru al anului 2023, conform unui comunicat al detalii

 



 

Ultimele Comentarii