BANCI | Analiza

Erste Bank: Pretul aurului va ajunge la 2.300 USD/uncie in urmatorii 2-3 ani

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-05-26 22:07

Erste Bank, actionarul majoritar al BCR, estimeaza ca "actuala febra a aurului nu e doar un factor de sprint, ci un maraton", iar pretul aurului va continua sa creasca in urmatorii 2-3 ani.

Astfel, pretul aurului ar urma sa creasca de la 1500 USD/ uncie in prezent la 1600 USD/uncie pana la finalul lunii iunie 2011 si la 2.300 USD/uncie in urmatorii 2-3 ani, dupa cum apreciaza Ronald-Peter Stoferle (foto), CMT Erste Group, Cercetare Piete Internationale Actiuni.

BCR ofera clientilor de private banking aur financiar (sub forma de lingouri) la un pret de vanzare 35.88 EUR/gram (148.14 RON/gram), pret indicativ in data de 26.05.2011. Pretul de cumparare este de 33.74 EUR/gram (139.31 RON/gram).

5 motive pentru a cumpara aur, oferite de BCR

Independenta

Siguranta oferita de aur este data de independenta acestuia. Aurul este independent de state, valute, productivitate, rating de credit etc. Factori economici si politici pot influenta pretul aurului, dar valoarea si acceptabilitatea acestuia raman independente.

Activ de rezerva

Natiunile si bancile centrale au incredere in aur ca activ de rezerva. Multi experti sfatuiesc investitorii privati sa detina intre 5 si 10% din portofoliul pe termen lung in metale pretioase. Experienta demonstreaza ca achizitionarea regulata de aur financiar ajuta la protejarea investitorilor impotriva fluctuatiilor de pret.

Siguranta

De-a lungul timpului aurul s-a dovedit a fi una din cele mai sigure forme de pastrare a averilor.

Stabilitate

In ciuda fluctuatiilor de pret, valoarea aurului a adus stabilitate portofoliului investitional.

Lichiditate

Aurul se tranzactioneaza pe tot globul. Cumparand aur detineti o moneda internationala care poate fi vanduta oriunde in orice moment.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Analiza



Indicatorii sistemului bancar la finalul anului 2023

indicatorii agregati ai bancilor romanesti la finalul anului 2023, calculati pe baza informatiilor din raportarile prudentiale neauditate, trimise la Banca Nationala a Romaniei (BNR) de instituțiile de credit, persoane juridice romane și de sucursalele din Romania ale institutiilor detalii

La care banci se poate face actualizarea online a datelor de catre firme

Actualizarea online a datelor firmelor, pe site-urile sau in aplicatiile bancilor, este posibila la doar trei institutii de credit, la restul fiind nevoie de prezenta intr-o sucursala. ING Bank a anuntata ca a introdus opțiunea de actualizare a datelor 100% detalii

Conturi bancare gratuite pentru incasarea salariului, pensiei si indemnizatiilor sociale. Dar cine poate sa-si faca unul?

Legea care permite in prezent celor fara conturi bancare sa-si deschida unul nou, denumit cont de baza, fara comisioane de deschidere, inchidere si retragere numerar la bancomat, a fost modificata de Parlament. Noua varianta a acestei legi, care mai asteapta detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul trimestrului 3 din 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).  Indicatorii au fost calculați pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituțiile de credit, detalii

 



 

Ultimele Comentarii