BANCI | Stirea Zilei

EDUCATIE FINANCIARA: Cum utilizam corect si avantajos un card de credit pentru companii

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-03-15 08:38

Cardurile de credit, atat cele pentru persoane fizice cat si cele pentru companii, sunt destinate in principal pentru plata cheltuielilor uzuale de pe parcursul unei luni, urmand ca luna viitoare, sumele cheltuite de pe card sa fie rambursate integral, pentru a se evita plata unei dobanzi.

Sa explicam mai intai motivele acestui comportament, mai exact sa rapundem la cateva DE CE?-uri:

Probabil ca prima intrebare pe care ne-am putea-o pune este DE CE SA PLATIM CU CARDUL DE CREDIT?

1. Primul raspuns este: PENTRU CA E MAI IEFTIN
De ce? Pentru ca multe banci au incheiat intelegeri cu diverse magazine, inclusiv online, prin care acestea ofera reduceri de 5% sau chiar mai mari pentru produsele cumparate cu cardul.

Unele banci ofera utilizatorilor cardurilor si bonusuri pentru fiecare plata cu cardul de credit, ceea ce inseamna ca produsele achitate cu cardul devin si mai ieftine.

2. Al doilea raspuns: PLATESTI IN RATE FARA DOBANDA Este o facilitate oferita de tot mai multe banci, prin care se pot cumpara cu cardul produse care se achita in mai multe rate, ce ajung si la 12 luni, fara plata vreunei dobanzi.

3. Al treilea raspuns: folosindu-te de creditul de pe card, poti cumpara in avans mai ieftin, astfel: poti profita de diverse promotii valabile doar intr-o anumita perioada sau poti achita pe loc sau in avans niste produse si servicii oferite cu discount.

Cateva exemple:
- poti cumpara cu cardul o rochie sau un telefon aflat la promotie in aceasta saptamana, pe care altfel nu ai fi avut bani sa le achiti intrucat salariul il primesti abia la sfarsitul lunii.

- o firma poate cumpara, cu un discount aferent platii in avans, anumite marfuri care in mod obisnuit le-ar fi achitat in 30 de zile.

CU O CONDITIE!
Ca toate aceste cheltuieli sa fie rambursate bancii luna viitoare, pana la termenul la care expira perioada de gratie la card, adica in momentul incasarii salariului sau a banilor din marfurile vandute. Altfel, vei plati dobanda, care, se stie, nu este mica pentru un card de credit.

CONTINUAREA, pe GhiseulBancar.ro

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3,5 sau 10 ani la creditele ipotecare sunt Banca Transilvania (BT), BCR si CEC Bank, conform calculatoarelor de credit de pe site-urile bancilor. Topul a fost realizat pe baza unui imprumut in valoare de 250.000 de detalii

Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

 



 

Ultimele Comentarii