BANCI | Stirea Zilei

Educatie financiara: Cum sa economisim bani inteligent

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-08-21 21:57

Cu siguranta una dintre cele mai importante lectii pe care le-am invatat de la aceasta criza (daca nu de la altele) este sa avem bani pusi deoparte pentru zile negre. Si nu numai.

Putem sa economisim pentru a face o investitie la un moment dat in viitor, pentru a acumula un avans necesar unui credit, pentru a plati studiile copiilor sau pentru a avea o pensie mai mare la batranete.

Fireste ca prima intrebare pe care ne-o punem dupa ce ne-am hotarat sa economisim este: cum? La saltea, in seif, in aur, in valuta sau la banca? (Poate ca mai exista si alte optiuni).

Si cateva raspunsuri esentiale, fara a fi exhaustive: la saltea riscam sa-i roada soarecii si inflatia sau sa-i fure cineva, in seif se fura mai greu dar nu imposibil, in aur e cam dificil si nu esti sigur cu cat il vei vinde mai tarziu, asa ca leii sau valuta raman optiunile clasice si mai sigure.

Pentru ca sumele in limita a 100.000 de euro pe fiecare deponent si la fiecare banca sunt asigurati de stat, in cazul falimentului unei banci.

In plus, banca ne plateste dobanzi inca frumusele pentru sumele economisite.

Iar daca vrei ca banii sa nu-ti ramana blocati o luna sau mai multe pentru a incasa dobanda, poti alege un cont de economii, la care poti primi dobanda foarte apropiata sau chiar mai mare, la unele banci, decat un depozit clasic, putand avea in acelasi timp acces oricand la banii din cont.

VEZI AICI mai multe detalii si ce dobanzi ofera bancile pentru conturile de economii

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii