BANCI | Analiza

Dobanzile tot mai mici fac conturile de economii mai avantajoase decat depozitele la termen

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-01-15 00:00

Bancile ofera doua tipuri de produse de economisire: conturile de economii, care ofera avantajul de a putea depune sau retrage bani in orice moment, dobanda fiind calculata zilnic, precum si depozitele clasice la diverse termene, de 1,3, 6, 12 sau mai multe luni, in care nu poti efectua operatiuni inainte de expirarea termenului, daca nu vrei sa pierzi dobanda.

In general, bancile platesc dobanzi mai mari pentru depozite, intrucat pot pastra banii clientilor pe perioade mai indelungate, pe cand sumele dintr-un cont de economii sunt volatile, putand fi retrase in orice moment.

Acum insa, odata cu diminuarea semnificativa a dobanzilor, diferenta de randament dintre un cont de economii si un depozit aproape ca a disparut. Ba chiar unele banci au inceput sa plateasca dobanzi mai mari pentru un cont decat pentru economiile la termene scurte.

De exemplu, Raiffeisen Bank a anuntat ca lanseaza un cont de economii cu o dobanda in lei de 2,25% pentru pensionari si sarariatii care-si primesc veniturile in banca si de 2.05% pentru restul clientilor, pe cand la un depozit la termen de 3 luni, dobanda este de doar 1,80%.

La BRD intalnim aceeasi situatie. Dobanda la contul de economii Atustart in lei este de 2,60%, fata de doar 2% la un depozit la o luna si tot de 2,60% la un depozit la 3 luni.

BCR pastreaza insa o diferenta de 1 punct intre contul de economii (1,15%) si un depozit la termen de 3 luni (2,15%).

La Banca Transilvania, dobanda la depozitul la termen de 3 luni in lei este de 2,60%, in timp ce la contul de economii dobanda este de 2%.

CEC Bank ofera pentru un depozit in lei pe 3 luni o dobanda de 2,15%.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Analiza



Indicatorii sistemului bancar la finalul anului 2023

indicatorii agregati ai bancilor romanesti la finalul anului 2023, calculati pe baza informatiilor din raportarile prudentiale neauditate, trimise la Banca Nationala a Romaniei (BNR) de instituțiile de credit, persoane juridice romane și de sucursalele din Romania ale institutiilor detalii

La care banci se poate face actualizarea online a datelor de catre firme

Actualizarea online a datelor firmelor, pe site-urile sau in aplicatiile bancilor, este posibila la doar trei institutii de credit, la restul fiind nevoie de prezenta intr-o sucursala. ING Bank a anuntata ca a introdus opțiunea de actualizare a datelor 100% detalii

Conturi bancare gratuite pentru incasarea salariului, pensiei si indemnizatiilor sociale. Dar cine poate sa-si faca unul?

Legea care permite in prezent celor fara conturi bancare sa-si deschida unul nou, denumit cont de baza, fara comisioane de deschidere, inchidere si retragere numerar la bancomat, a fost modificata de Parlament. Noua varianta a acestei legi, care mai asteapta detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul trimestrului 3 din 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).  Indicatorii au fost calculați pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituțiile de credit, detalii

 



 

Ultimele Comentarii