BANCI | Stirea Zilei

Doar un sfert dintre romani cred ca vor reusi sa faca economii in 2009

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-02-10 20:12

Doar 26,5% dintre români se aşteaptă să facă economii anul acesta, după ce, în 2008, 34,5% dintre români spun că au reuşit să pună bani de-o parte, iar achiziţia de bunuri imobiliare este încă văzută ca fiind cea mai profitabilă metodă, arată un sondaj INSOMAR.

Astfel, aproape 60% dintre români au spus că nu vor putea face niciun fel de economii în 2009, în timp ce 11,8% dintre cei chestionaţi se aşteaptă să facă mai puţine economii faţă de anul trecut.

Pe de altă parte, 6,6% dintre respondenţi consideră că în 2009 vor reuşi să pună mai mulţi bani deoparte faţă de anul trecut.

În 2008, aproape o treime (34,5%) dintre persoanele intervievate au economisit bani, iar cei mai mulţi (69,2%) au preferat moneda naţională, cea europeană fiind aleasă de aproape 15% dintre români.

Românii consideră încă profitabilă achiziţia de bunuri imobiliare, iar 29% din cei chestionaţi preferă această metodă de economisire în faţa depozitelor din bănci (20,2%), care, pe de altă parte, sunt cele mai sigure pentru peste o treime din cei intervievaţi (35,8%).

A doua opţiune în clasamentul celor mai sigure metode de economisire rămâne păstrarea banilor în casă, menţionată de27,7% dintre cei chestionaţi.

Acţiunile, certificatele de trezorerie sau titlurile de stat sunt văzute ca rentabile de aproape 12% dintre românii care au răspuns chestionarului INSOMAR, în timp ce 19,9% consideră cumpărarea altor bunuri de valoare ca o metodă profitabilă de a economisi.

Totodată, aproape trei sferturi dintre români sunt îngrijoraţi că şi-ar putea pierde locul de muncă în 2009 (70%), în timp ce schimbarea locului de muncă anul acesta este exclusă pentru 62% dintre respondenţi.

Studiul INSOMAR a fost realizat în perioada 22 - 27 ianuarie 2009, pe un eşantion de aproximativ 1.500 de persoane din mediul urban şi rural.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii