TEHNOLOGII BANCARE | Ultima Ora

Din populatia lumii de 7,2 miliarde de oameni, 2,5 miliarde persoane nu au acces la servicii financiare oferite de banci sau institutii financiare non-bancare

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-12-08 09:15

Din totalul populatiei lumii, de peste 7,2 miliarde de oameni, o pondere insemnata, de 2,5 miliarde de persoane, nu au acces la servicii financiare oferite de banci sau alte institutii non-bancare. Pe de alta parte, multi dintre cei care detin un cont sau un card bancar nu le utilizeaza pentru a efectua plati sau transferuri, din variate motive, preferand banii cash.

De exemplu, 85% dintre cei 44 de milioane de locuitori din Kenya detin un cont bancar clasic sau mobil, un card prepaid sau alt mijloc de plata electronic, insa numai 2% dintre plati sunt efectuate cu aceste mijloace, releva un studiu publicat de MasterCard.

Acestea sunt motivele pentru care MasterCard a inaugurat la Nairobi, in Kenya, un laborator de incluziune financiara, destinat a gasi solutii eficiente pentru dezvoltarea unor instrumente financiare care sa permita accesul la servicii financiare pentru 100 de milioane de locuitori.

Este primul laborator din Africa dezvoltat de MasterCard, primul care se va dedica exclusiv incluziunii financiare si primul care primeste o sponsorizare importanta de la Bill & Melinda Gates Foundation.

Printr-o subventie de 11 mil. $ pentru o perioada de trei ani acordata de Fundatia Bill & Melinda Gates, laboratorul va genera idei noi impreuna cu antreprenorii locali, guvernele si alte parti interesate din Africa de Est si va accelera trecerea de la concepte la realitate.

”Prea multi oameni nu au acces la serviciile financiare de baza, ramanand astfel prinsi intr-o economie bazata pe cash, care impune riscuri si costuri mai mari tocmai celor care si le permit cel mai putin”, a spus Ajay Banga, Presedinte si CEO MasterCard. ”Prin investitia Fundatiei Gates si prin procesele noastre solide de inovatie, MasterCard va dezvolta servicii financiare ce vor deschide usile spre o lume a incluziunii si vor ajuta oamenii sa isi construiasca un viitor mai bun si mai luminos.”

Fundatia Gates colaboreaza cu sectorul privat, cu ONG-uri, guverne si altii pentru a directiona resurse si expertiza catre provocarile critice ce nu pot fi rezolvate doar prin fortele pietei. Prin aceasta subventie, fundatia urmareste sa extinda serviciile financiare spre cei ale caror vieti sunt ingradite de factori locali. Subventia faciliteaza intrarea MasterCard pe aceste noi piete ce altfel ar putea fi neviabile din punct de vedere comercial.

La nivel mondial, inovatiile de plata digitala permit oamenilor sa profite mai mult de serviciile financiare formale. Aceste instrumente sunt eficiente, usor de utilizat si pot reduce semnificativ costurile.

In ciuda acestor inovatii, inca exista 2,5 miliarde de adulti in intreaga lume care sunt exclusi din sistemul financiar formal. Aceste persoane nu acces la servicii financiare de baza si sunt obligate sa foloseasca bani cash, ceea ce poate duce la instabilitate si la riscuri semnificative.

Noul laborator va face parte din Laboratoarele MasterCard, divizia globala de Cercetare si Dezvoltare MasterCard, care analizeaza tendintele in tehnologie si consum si care a creat sute de prototipuri in ultimii ani, in numeroase arii de activitate, de la acceptarea platilor si autentificare, pana la plati P2P. Valorificand un proces de inovare cu eficienta demonstrata, laboratorul va genera solutii de incluziune financiara si va grabi materializarea celor mai bune idei - de la concept la prototipuri, proiecte pilot si formate comerciale - mai mult ca oricand.

Fundatia va subventiona MasterCard cu 11 mil. $ pe o perioada de trei ani, pentru cercetare si dezvoltare – laboratorul continuand ulterior cu finantarea MasterCard. Acordul rezerva o suma suplimentara de 8 mil. $ pentru idei care evolueaza pana la stadiul de dezvoltare incipienta, astfel incat sa ofere fiecarei noi afaceri toate sansele de a ajunge la comercializare pe scara larga si de a deveni o parte esentiala dintr-o noua economie. MasterCard va coordona Laboratoarele MasterCard pentru incluziune financiara, astfel incat sa asigure acoperire la nivel global. Acest lucru garanteaza ca rezultatele obtinute in laborator vor putea aduce beneficii reale persoanelor defavorizate de oriunde din lume, ca vor avea cea mai larga aplicabilitate posibila si capacitatea de a extinde solutiile la nivel regional si poate chiar global.

Munca depusa in Laboratoarele MasterCard pentru incluziune financiara va duce la dezvoltarea de noi produse si servicii pentru persoanele defavorizate, care sa influenteze infrastructurile noi si pe cele existente, chiar daca acestea nu tin de MasterCard. Studiile Laboratoarelor MasterCard pentru incluziune financiara vor fi distribuite public, iar toate produsele si serviciile dezvoltate in laborator vor fi conform standardelor, asigurand flexibilitate maxima pentru a autoriza furnizorii locali de servicii financiare in beneficiul persoanelor defavorizate din tarile in curs de dezvoltare.

Aceasta initiativa este una dintre colaborarile pe care MasterCard le-a lansat impreuna cu entitati din sectorul public si privat si care pot aduce rapid beneficii si securitate a platilor electronice in Africa si pe glob.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



ING lanseaza o platformă cu oferte speciale pentru clientii firme

ING lansează Business Deals, o platformă în care antreprenorii au acces la oferte B2B, negociate de reprezentanții băncii, pentru nevoile afacerii lor, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Clienții beneficiază de reduceri la o gamă largă detalii

ING Bank sustine eficienta energetica a cladirilor

Asociația pentru Promovarea Eficienței Energetice în Clădiri (ROENEF) anunță lansarea „Caravanei ROENEF”, un proiect destinat promovării eficienței energetice în clădiri și creșterii gradului de informare, la nivelul populației, cu privire la beneficiile pe detalii

ING Bank a ajuns la 1,85 milioane clienti activi

Veniturile ING Bank România au ajuns la 1,79 miliarde de lei în primul semestru din 2024, în creștere cu 9,6% față de perioada similară a anului anterior, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Creșterea numărului de clienți și a portofoliului de detalii

Patria Bank si-a majorat creditele cu 8%

Patria Bank, banca specializata in sprijinirea antreprenorilor romani, a anuntat un profit net de 18,1 milioane lei pentru primele sase luni ale anului 2024, in crestere cu 61% fata de nivelul inregistrat in primul semestru al anului 2023, conform unui comunicat al detalii

 



 

Ultimele Comentarii