BANCI | Stirea Zilei

Deutsche Bank: Restantele la credite vor creste puternic in Romania

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2010-05-24 15:06

Volumul de credite neperformante vor continua să crească puternic în România, având în vedere somajul in crestere si prelungirea recesiunii economice comparativ cu altele din regiune, arată un studiu al grupului german Deutsche Bank (VEZI RAPORTUL in documentul atasat)

În Europa Centrală şi de Est, portofoliile de credite neperfomante s-au apropiat de valorile maxime anticipate, urmând să înregistreze o creştere uşoară în perioada următoare, din cauza situaţiei economice dificile şi a avansului şomajului.

Specialiştii Deutsche Bank consideră că provizioanele se află în prezent la niveluri confortabile, excepţie făcând Ucraina, Lituania şi Rusia.

Chiar dacă regiunea a înregistrat o uşoară recuperare economică analiştii Deutsche Bank estimează în continuare un declin al creditării. Disponibilitatea finanţării externe şi evoluţia împrumuturilor neperformante vor fi factori importanţi pentru avansul creditării în următoarele luni.

În cazul extinderii crizei din Grecia, România are un grad de expunere mediu pe sectorul bancar şi scăzut pe economie reală şi ieşiri de capital, consideră Deutsche Bank.

Grecia se situează pe primul loc în România în ceea ce priveşte participaţiile capitalului străin în sistemul bancar, cu o pondere de 35,3% în totalul capitalului străin şi cu 26,8% în totalul capitalului deşinut de sistem, potrivit datelor Băncii Naţionale a României raportate pentru finele trimestrului al treilea din 2009.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii