BANCI | Stirea Zilei

Dan Pascariu, UniCredit Tiriac Bank: succesul nu inseamna bogatie, faima, pozitie sociala ci ceva mult mai simplu: sa-ti gasesti menirea in viata

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-11-20 00:53

Dan Pascariu, presedintele Consiliului de Supraveghere al UniCredit Tiriac Bank, unul dintre cei mai experimentati si cunoscuti bancheri romani, a ajuns intr-o etapa a vietii in care simte ca trebuie sa impartateasca tinerilor experientele sale relevante, pentru a-i ajuta sa aiba succes.

O face in cadrul bancii, ca mentor pentru colegii mai tineri, dar tine discursuri si in scoli si universitati din toata tara, precum si in cadrul diverselor seminarii dedicate lidership-ului. Unul dintre acestea a avut lor recent, chiar la banca, si unde Pascariu a tinut sa impartaseasca audientei care sunt adevaratele valori ale succesului. Succesul nu inseamna bogatie, faima, pozitie sociala, ci ceva mult mai simplu: sa-ti gasesti menirea in viata, spune el.

Dan Pascariu:

"Noi de obicei asociem succesul cu bogatia, cu faima, cu pozitia in societate, dar nu cred ca acestea constituie definitia succesului. Pentru mine succesul are trei elemente. Primul este sa-ti gasesti vocatia. Daca nu ti-ai gasit vocatia, nu ai cum sa ai succes. Pentru ca nu ai cum sa-ti pui in valoare calitatile, daca nu stii la cel esti mai bun, in ce fel esti unic. Cred ca fiecare dintre noi este unic, fiecare a venit pe acest pamant cu o misiune, care trebuie doar gasita, iar ca sa indeplinesti aceasta misiune trebuie sa-ti gasesti vocatia.

Cum iti gasesti vocatia? Pedaland, capitalizand pe calitatile pe care le are fiecare. Exista diferse teorii cu privire la ce ar trebui sa lucram: la defecte sau calitati. Daca defectele nu dau o vulnerabilitate majora, trebuie sa lucram la calitati. Asadar, trebuie sa ne identificam calitatile si sa lucram la ele, pentru ca aceasta inseamna vocatia noastra.

Va dau un sfat. Sa stiti ca nu toti isi gasesc vocatia foarte repede. Unii sunt mai norocosi si o gasesc de tineri, la 20, 30 de ani, altii la 40 de ani, dar nu are importanta varsta, ci sa o gasesti la un moment dat. Si asa cum va sfatuiesc sa nu ramaneti intr-o relatie nepotrivita, sa nu ramaneti nici intr-o vocatie nepotrivita.

Al doilea element al succesului e sa-ti maximizezi potentialul. Degeaba ne-am gasit vocatia, daca ramanem pe loc, daca nu ne maximizam zi de zi potentialul. Sa stiti ca am cunoscut in viata oameni extrem de inteligenti, cu abilitati extraordinare, dar care n-au facut nimic sa-si creasca potentialul si au fost depasiti de altii poate mai putin dotati dar care insa au muncit in permanenta pentru a-si maximiza potentialul.

Iar ultimul element al succesului este sa faci bine altora. Cred ca este unul dintre elementele extrem de importante ale succesului. Nu sa faci bine gandindu-te ca daca faci bine poate mi se va intoarce inapoi. Ci sa vina din inima, pentru ca sa stiti ca in ultima instanta noi ne castigam viata prin ceea ce primim, dar ne traim viata prin ceea ce dam si cred ca daca nu ar fi oameni care ar da, care ar impartasi, lumea ar fi mult mai saraca.

In viata, pot sa pierzi bani, dar nu trebuie sa pierzi increderea

Primul ingredient pe care-l considerat absolut necesar pentru succes, elementul care defineste si lidership-ul, este cel legat de valori. De ce sunt importante valorile? Pentru ca oamenii sunt in acelasi timp coplecsi si imperfecti. Ce tine laolalta un grup de oameni? Aderarea la acelasi set de valori, indiferent ca vorbim de un cuplu sau de ditamai organizatia. Ati vazut vreodata un hot si un om cinstit sa stea impreuna? N-au cum.

Iar prima valoare pe care o consider esentiala este integritatea. Englezii spun: you cannot be half pregnant. E valabil si cu integritatea. Asa cum nu poti fi doar pe jumatate insarcinat, tot asa nu pot fi doar pe jumatate onest. Ori esti, ori nu esti. Tin minte ca atunci cand aveam vreo 32 de ani, negociam cu Clubul de la Londra esalonarea datoriei externe si presedintele bancilor creditoare mi-a spus, pornind de la premisa ca Romania nu si-a respectat angajamentele: Dane, sa tii minte de la mine un lucru foarte improtant: in viata, poti sa pierzi bani, dar nu trebuie sa pierzi increderea. Banii ii mai faci, dar increderea niciodata."

Comentarii

Florin Dascalu
menirea in viata
Ii multumesc domnului Pascariu, ptr opinie. M-as bucura sa avem mai multi oameni de genul lui la TV/Media. Romania si romanii ar avea mai multe de castigat. Omul asta ne pune pe tava experienta si principiile lui, altii ne vand "gogosi" si de ce nu , ne vand pe noi , ca natie.



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii