BANCI | Stirea Zilei

Cursul valutar BNR stabileste un nou record istoric: 4,3098 lei/euro

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-01-21 14:02

Cursul de referinţă publicat de Banca Naţională a României (BNR) a atins, miercuri, un nou record istoric de la introducerea monedei europene, de 4,3098 lei/euro, cu 0,73 bani peste ultimul nivel maxim, stabilit marţi.

Banca centrală a afişat, marţi, un alt maxim istoric, de 4,3025 lei/euro, cu 1,08 bani peste rata publicată luni, de 4,2917 lei/euro.

Moneda naţională s-a depreciat puternic de la începutul anului, cu 8,14% faţă de euro, referinţa de miercuri fiind cu 32,46 bani mai mare faţă de nivelul calculat de BNR în ultima şedinţă a anului 2008, de 3,9852 lei/euro.

Viceguvernatorul băncii centrale, Cristian Popa, a declarat miercuri la o conferinţă pe teme economice organizată la Viena, că deprecierea accentuată a leului din ultimul timp este generată într-o mai mare măsură de chestiuni la nivel regional decât de problemele economiei româneşti.

În opinia viceguvernatorului BNR, volatilitatea foarte ridicată a leului ar putea persista, însă ar putea să apară şi atenuări ale oscilaţiei cursului.

Leul s-a apreciat în prima oră a şedinţei interbancare de miercuri, iar cursul a scăzut cu 2,8 bani la 4,2980 - 4,3020 lei/euro, urmând tendinţa ascendentă a valutelor din regiune.

"Ulterior, cotaţiile au revenit pe creştere, iar paritatea s-a stabilizat uşor sub nivelului de 4,32 lei/euro, în timp ce valutele din regiune au rămas uşor apreciate faţă de euro", a comentat dealerul unei bănci.

În jurul orei 13:00, tranzacţiile se perfectau la 4,3170-4,3230 lei/euro.

Dobânzile afişate miercuri de băncile comerciale pentru sumele atrase la o zi au scăzut de la 8,39-9,21% la 8,06-8,90%, evoluţie explicată prin excesul de lichiditate existent pe piaţă, dat fiind faptul că este sfârşitul perioadei de rezervă. Ratele pentru depozitele la o săptămână au staţionat la 12,56-13,67%.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii