BANCI | Ultima Ora

Curs valutar: leul se depreciaza la 3,6610 lei/euro

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-10-31 16:17

Cursul de referinţă afişat vineri de banca centrală indică deprecierea cu trei bani şi jumătate (aproape 1%) a leului n faţa euro, pnă la 3,6610 lei/euro, evoluţia monedei naţionale fiind, n linii mari, n ton cu regiunea, pe o piaţă apatică.

Joi, Banca Naţională a Romniei (BNR) anunţase un curs de referinţă de 3,6262 lei/euro.

"Piaţa este apatică. Leul s-a depreciat n prima parte a şedinţei, nsă apoi cursul a fost foarte stabil. Evoluţia este similară cu a regiunii, cu toate că, n ultimele ore, forintul şi zlotul şi-au revenit puţin", a declarat, pentru NewsIn, dealeul Băncii Comerciale Romne (BCR), Narcis Noaghea.

Moneda naţională a nceput şedinţa la cotaţii apropiate de 3,63 lei/euro, pentru ca n următoarele două ore să piardă teren, pnă la cotaţii peste 3,67 lei/euro. La ora 13:35, băncile cumpărau un euro cu 3,6700 lei şi l vindeau cu 3,6770 lei.

Faţă de dolarul american, cursul de referinţă publicat vineri de BNR arată o depreciere puternică a leului, cu 4,1%, pnă la 2,8758 lei/dolar, de la 2,7607 lei/dolar, ct era joi.

Pe pieţele internaţionale, moneda americană s-a apreciat n această dimineaţă, de la cotaţii peste 1,28 dolari/euro pnă la 1,2669 dolari/euro, pe fondul aşteptărilor de creştere a cererii de dolari la sfrşitul lunii. Ulterior, moneda americană a pierdut din terenul cştigat, iar la 13:35, ora Romniei, euro era cotat la 1,2751 dolari/euro.

Banca Naţională a Romniei a afişat, n prima parte a zilei de vineri, un nivel mediu al dobnzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 14,07% pe an, foarte apropiat de cel din şedinţa anterioară, de 14,05%, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR), dobnda a rămas la 17,8% pe an, ct era şi joi.

Dobnzile la depozitele pentru o zi (de tip overnight) au urcat la 30 - 80% pe an, "probabil pe fondul nevoii mai mari de lichidităţi, n special a companiilor", a mai spus Noaghea.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



ING lanseaza o platformă cu oferte speciale pentru clientii firme

ING lansează Business Deals, o platformă în care antreprenorii au acces la oferte B2B, negociate de reprezentanții băncii, pentru nevoile afacerii lor, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Clienții beneficiază de reduceri la o gamă largă detalii

ING Bank sustine eficienta energetica a cladirilor

Asociația pentru Promovarea Eficienței Energetice în Clădiri (ROENEF) anunță lansarea „Caravanei ROENEF”, un proiect destinat promovării eficienței energetice în clădiri și creșterii gradului de informare, la nivelul populației, cu privire la beneficiile pe detalii

ING Bank a ajuns la 1,85 milioane clienti activi

Veniturile ING Bank România au ajuns la 1,79 miliarde de lei în primul semestru din 2024, în creștere cu 9,6% față de perioada similară a anului anterior, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Creșterea numărului de clienți și a portofoliului de detalii

Patria Bank si-a majorat creditele cu 8%

Patria Bank, banca specializata in sprijinirea antreprenorilor romani, a anuntat un profit net de 18,1 milioane lei pentru primele sase luni ale anului 2024, in crestere cu 61% fata de nivelul inregistrat in primul semestru al anului 2023, conform unui comunicat al detalii

 



 

Ultimele Comentarii