BANCI | Interviu

Curs valutar: leul nu s-a apreciat dupa decizia BNR

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-09-26 08:42

Cursul leului s-a stabilizat în apropiere de 3,6750 lei/euro la finalul şedinţei valutare de joi, după ce în cursul zilei a oscilat între 3,6730 şi 3,6875 lei/euro, în ton cu alte valute emergente, fără să fie influenţat, însă, de decizia BNR de a menţine dobânda cheie la 10,25% pe an.

"A fost o piaţă liniştită, în care leul a avut o evoluţie în ton cu cea înregistrată de valutele ţărilor din regiune. Decizia BNR de menţinere a dobânzii cheie nu a mişcat cursul leu/euro, mai ales că era o decizie anticipată de piaţă", a declarat, pentru NewsIn, dealerul-şef al ABN Amro Bank România, Dragoş Balaci.

La 17:20, băncile cumpărau un euro cu 3,6720 lei şi îl vindeau cu 3,6780 lei, moneda naţională înregistrând o tendinţă de apreciere faţă de euro.

Pe pieţele din regiune, moneda poloneză a oscilat între 3,3228 şi 3,3470 zloţi/euro, iar pe finalul zilei se aprecia la 3,3290 zloţi/euro.

Cursul de referinţă publicat de banca centrală indică o depreciere a leului faţă de moneda europeană, cu aproape un ban (0,23%), până la 3,6773 lei/euro, respectiv o apreciere a leului cu 0,11% faţă de dolarul american, până la 2,5001 lei/dolar, de la 2,5029 lei/dolar, cât era miercuri.

Pe pieţele internaţionale, moneda americană a oscilat între 1,4605 şi 1,4767 dolari/euro, iar la 17:25, ora României, euro era cotat cu 1,4645 dolari.

Banca Naţională a României a afişat, joi, un nivel mediu al dobânzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 12,58% pe an, apropiat de cel de 12,59% pe an din şedinţa anterioară, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR), dobânda a scăzut nesemnificativ la 13,08% pe an, de la 13,09% pe an, cât era miercuri.

Dobânzile overnight se menţin la un nivel ridicat de 12,50-13% pe an, mult peste cel al dobânzii de politică monetară, de 10,25% pe an, ca urmare a scăderii lichidităţii interbancare, odată cu începerea unei noi perioade de constituire a rezervelor minime obligatorii pe 24 septembrie.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Aplicatia YOU BRD are probleme de functionare

Aplicatia YOU BRD are probleme de functionare, dupa ultima actualizare de saptamana trecuta, conform reclamatiilor primite de la cititori. Acestia se plang ca nu mai pot deschide aplicatia si sunt nevoiti sa o reactiveze. Insa in momentul cand incearca detalii

Masura de prevenire a fraudelor online: aplicatia Raiffeisen detecteaza preluarea controlului telefonului de alta aplicatie

• Observăm creÈ™terea fraudelor cibernetice în care oamenii care fac plăți sunt păcăliÈ›i È™i pierd mulÈ›i bani • Mă surprinde naivitatea celor care cred că pot câÈ™tiga bani mulÈ›i È™i detalii

Suntem intr-o perioada in care nu este clar pe ce venituri ne putem baza in viitor

Perioada de incertitudine din prezent a dus la stagnarea cererii pentru creditele ipotecare È™i la creÈ™terea economisirii. Bancherii observă chiar o tendință de economisire reflectată în produsele de investiÈ›ii pe termen lung, conform unui comunicat al CSALB, in care se detalii

Banca Transilvania a rezolvat toate litigiile cu clientii bancilor preluate

• În perioadele de criză pot apărea È™i foarte multe oportunități pe care trebuie să È™tii cum să le tratezi din punct de vedere financiar • EducaÈ›ia financiară ne poate feri de perioada prin care am trecut, timp de cinci ani, detalii

 



 

Ultimele Comentarii