PENSII PRIVATE | Stirea Zilei

Cum poti verifica contul pensiei private

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-05-31 12:47

Astazi, 31 mai 2011, se incheie campania de informare prin scrisorile anuale pentru clientii sistemului de pensii private din Romania, anunta Asociaţia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania.

Pana astazi (inclusiv), toti administratorii de fonduri de pensii private au
expediat, potrivit legislatiei in vigoare, peste 5,4 milioane de scrisori de informare pentru tot atatia participanti la fonduri.

In perioada imediat urmatoare, aceste scrisori anuale de informare vor incepe sa ajunga la destinatari (perioada difera in functie de operatorul postal / de curierat ales de administratori).

Scrisoarea anuala de informare este obligatorie (prin lege) si gratuita, se expediaza participantului la ultima adresa de corespondenta comunicata si contine date privind situatia contului personal de pensie privata la sfarsitul anului 2010.

Forma si continutul minim al scrisorii anuale de informare sunt reglementate de Normele CSSPP nr. 10 si 11 / 2010 privind obligatiile de raportare si transparenta in sistemul de pensii private (anexa nr. 12 la Normele mentionate).

In plus, anul acesta, scrisoarea de informare contine pe verso un material informativ standard, elaborat de catre specialistii Departamentului de Comunicare al CSSPP, prin consultare cu APAPR.

(VEZI documentul atasat)

Daca in perioada urmatoare (care difera in functie de operatorul postal / de curierat ales de administratori) un participant nu primeste scrisoarea de informare anuala, el trebuie sa se adreseze direct administratorului fondului sau de pensii private, care are obligatia legala de a ii expedia aceasta scrisoare.

Pentru ca participantul sa fie sigur ca primeste scrisoarea anuala de informare, el trebuie sa comunice in scris administratorului orice modificare a adresei de corespondenta sau a altor date personale relevante.

Participantii la sistemul de pensii private nu trebuie insa sa se bazeze doar pe scrisoarea anuala de informare, intrucat au la dispozitie o multitudine de mijloace prin care isi pot afla nu doar o data pe an, ci
oricand, in timp real, valoarea sumelor acumulate in contul lor personal de pensie privata.

Cea mai importanta facilitate oferita clientilor este consultarea pe Internet a situatiei contului personal de pensie privata, in orice moment: http://www.apapr.ro/verifica-ti-pensia-privata.html.

In cadrul acestei sectiuni, participantii a 8 dintre cele 9 fonduri de pensii private obligatorii (reprezentand 97,1% din numarul total), precum si participantii unora dintre fondurile de pensii private facultative (reprezentand circa doua treimi din numarul total) isi pot consulta in timp real valoarea contului personal de pensie privata, oricand doresc.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii