BANCI | Stirea Zilei

Cum poti incasa o dobanda mai mare decat un depozit bancar

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-07-26 16:30

Fondurile de investitii reprezinta o alternativa pentru cei care accepta provocarea de a-si asuma un risc moderat pentru a obtine randamente superioare celor incasate pentru depozitele bancare.

Fondurile de investitii, cunoscute si sub denumirea de fonduri mutuale, sunt societati de administrare a activelor, cele mai multe fiind detinute de banci, beneficiind astfel de un grad de incredere sporit din partea clientilor. De altfel, in ultima perioada s-a conturat tendinta ca bancile sa recomande propriilor clienti cu resurse disponibile fondurile de investitii, pentru obtinerea de randamente mai ridicate.

E bine de stiut insa ca sumele de bani investite in fonduri nu sunt garantate de stat, asa cum se intampla in cazul depozitelor bancare. De asemenea, nici randamentele nu sunt garantate, cu alte cuvinte nu exista dobanzi fixe, ca la depozite.

Sa luam insa un exemplu si sa vedem caracteristicile unui astfel de fond de investitii, din portofoliul SAI Carpatica AM. Aceasta se prezinta ca "o instituţie financiară care se ocupă cu administrarea de fonduri de investiţii. Prin toate acţiunile noastre ne dorim să dezvoltăm opţiunile financiare ale clienţilor şi să creăm plus-valoare pentru investiţiile acestora."

"Misiunea noastră este să construim un parteneriat de încredere cu clientul nostru, la baza căruia stau respectul, responsabilitatea, comunicarea sinceră şi transparentă. Ne implicăm cu pasiune şi entuziasm pentru obţinerea performanţei, având încredere în potenţialul pieţei fondurilor de investiţii din România", mentioneaza societatea.

SAI Carpatica administrează 2 fonduri de investiţii, astfel:

1. FDI Carpatica Global – se adresează persoanelor echilibrate, care îşi asumă un risc mediu-scăzut, în vederea obţinerii unor câştiguri moderate, superioare dobânzilor bancare. Banii dumneavoastră împreună cu ai celorlalţi investitori vor fi plasaţi/investiţi în depozite bancare, obligaţiuni, acţiuni, etc. Ponderea depozitelor bancare şi a instrumentelor cu venit fix este de peste 70%.

2. FDI Carpatica Stock – se adresează persoanelor care acceptă provocările, asumându-şi un risc mediu-ridicat, în vederea maximizării profitului. Banii dumneavoastră împreună cu ai celorlalţi investitorilor vor fi plasaţi/investiţi în acţiuni, obligaţiuni, depozite bancare, etc. Ponderea acţiunilor cotate la bursă depăşeşte 60%.

Cele doua fonduri au obtinut in ultimele 12 luni pentru clientii sai randamente de 12,44%, respectiv 13,39%.

În funcţie de situaţia activelor fondurilor deschise de investiţii, SAI Carpatica AM ocupa locul 6, potrivit clasamentelor AAF (Asociaţia Administratorilor de Fonduri).

Cateva dintre avantajele pe care societatea le aminteste pentru potentialii clienti:

- Acces rapid la banii dumnevoastră, nu depindeţi de scadenţe,
- Posibilitatea obţinerii de câştiguri superioare dobânzilor bancare,
- Participarea pe o piaţă a cunoscătorilor – piaţa financiară,
- Apartenenţa la grupul celor peste 300.000 de investitori din România care au ales schimbarea
- Consiliere financiară din partea specialiştilor noştri.

Aici gasesti mai multe informatii despre cum functioneaza fondurile de investitii

CreativCuBanii.ro – locul unde inveti cum sa faci bani!

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii