BANCI | Stirea Zilei

Cum isi impart bancile piata creditarii in functie de tipul clientilor

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-06-29 23:22

Cea mai mare banca de retail, respectiv cu cele mai multe credite pentru persoanele fizice, ramane BCR, liderul pietei bancare, cu un volum total de imprumuturi in valoare de 20,7 miliarde lei la finalul anului 2015, rezulta din datele publicate de banca.

BCR este urmata, in ordine, de BRD, BT si Raiffeisen, fiecare cu volume de credite de peste 10 miliarde de lei acordate persoanelor fizice.

Cele patru banci sunt lideri detasati pe piata creditarii persoanelor fizice, ele fiind urmate, la mare distanta, de UniCredit si CEC Bank, ocupantele urmatoarelor pozitii, 5 si 6, in topul bancilor dupa volumul total de active.

UniCredit este o banca axata traditional pe servicii pentru companii, in timp ce CEC Bank s-a concentrat in ultimii ani pe creditarea IMM-urilor si a agriculturii.

De altfel, CEC Bank detine cel mai mare volum de finantari acordate agriculturii, cu 1,6 miliarde lei in stoc. Acestora li se adauga finantarile pe termen scurt, de pana intr-un an, pentru incasarea subventiilor agricole, care nu apar in raportarile anuale.

In 2015, CEC Bank a acordat aproape 8.000 de creditele noi, in valoare e 700 milioane lei, persoanelor juridice din domeniul agricol.

Volumul finantarilor pentru agricultura acordate de primele sase banci romanesti se ridica in total la aproape 6 miliarde lei, de trei-patru ori mai putine in comparatie cu alte sectoare, precum industria, comertul sau serviciile.

Surprinzatoare este ponderea redusa a finantarilor acordate sectorului constructiilor, unul destul de dinamic in economia romaneasca.

Vezi in CLUBUL BANCHERILOR detalii despre tipul creditelor acordate de cele sase banci

Taguri: UniCredit Bank  BRD Groupe Societe Generale  Raiffeisen Bank  Banca Comerciala Romana (BCR)  TBI Credit IFN  credite firme  credite noi  CEC Bank  

Comentarii

COJOCARU
Credit Prima Casa
Sunt descurajata de serviciile bancii Reiffeisen. Sper sa ma insel! Am dosarul in analiza din data de 10.06. Azi am fost la consilier si ce credeti ca-mi spune? „Nu stiu nimic! Nimeni nu a vizualizat dosarul. Este in stadiul pe care l-am trimis pe data de 10.06.” Foarte tare! Nu? Oare, nu cu acordul bancii am intocmit dosarul (Ok juridic, cerere credit, evaluare)? Acum nu-l mai analizeaza nimeni! Super! Doar traim in Romania.



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii