BANCI | Stirea Zilei

Cum explica un bancher legea lui Murphy: Daca ai nevoie de un credit trebuie mai intai sa dovedesti ca n-ai nevoie de el

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-03-11 09:49

Da, legea lui Murphy care spune ca trebuie sa dovedesti bancherului ca n-ai nevoie de un imprumut ca sa obtii unul e adevarata. Dar numai daca nuantam termenul „nevoie”.

Pentru ca totul porneste de la nevoie, nu? “Nu-i asa ca fiecare dintre noi vrem mult mai mult decat avem, dar nu putem avea pentru ca fie n-avem timp, fie n-avem bani?” i-a intrebat Stevan van Groningen, presedintele Raiffeisen Bank, pe elevii de la doua licee bucureste, cel de informatica si cel de arhitectura, veniti la sediul bancii sa primeasca prima lectie de educatie financiara.

Groningen a devenit astfel primul bancher voluntar din cadrul Raiffeisen Bank ce va preda copiilor din toata tara, in cadrul unui program de educatie financiara, lectii despre cum sa-si administreze eficient banii.

Revenind la legea lui Murphy si la nevoia de bani, satisfacuta de banci prin intermediul creditelor, de ce atunci trebuie sa dovedesti ca nu ai nevoie de un imprumut pentru a-l obtine?

Este vorba, in realitate, de nevoia reala pentru un credit sau, mai bine zis, de utilizarea eficienta a acestuia, pentru obtine beneficii pe termen mediu si lung, astfel incat beneficiarul lui sa-l poata rambursa si sa plateasca si dobanda aferenta.

„Noi vedem ca sunt oameni care vor sa-si cumpere masini de lux pentru a arata ca sunt mai bogati decat in realitate”, le-a dat Groningen un exemplu elevilor. Ceea ce inseamna ca acesti indivizi nu au o nevoie reala de un credit, iar riscurile de a nu-l putea rambursa sunt ridicate. Cu toate ca ar dispune de suficiente garantii.

Garantiile insa nu conving un bancher sa acorde un credit. „Eu prefer sa dau un credit celor care ma conving ca vor putea sa-l ramburseze. Pentru ca garantiile au doar rolul de a reduce sau a evita pierderile bancii in cazul in care din diverse motive creditul nu se mai poate rambursa”, adauga Groningen.

In concluzie, a dovedi bancherului ca nu ai nevoie de un credit inseamna, de fapt, a-l convinge ca vei utiliza eficient banii imprumutati pentru a putea profita de ei: a face o investitie intr-o locuinta, in educatie, in dezvoltarea unei afaceri, toate acestea aducand castiguri pe termen mediu si lung, cu care sa-si achiti ratele la imprumut.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii