BANCI | Stirea Zilei

Cum aplica Raiffeisen Bank legea contului de baza

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2018-01-30 22:12

Raiffeisen Bank a publicat astazi pe website-ul propriu oferta de conturi curente cu servicii de baza, la trei zile dupa intrarea in vigoare a Legii nr. 258/2017 privind comparabilitatea comisioanelor aferente conturilor de plati, schimbarea conturilor de plati si accesul la conturile de plati cu servicii de baza.

Legea obliga bancile sa ofere clientilor care nu mai au niciun cont bancar posibilitatea sa-si faca un cont nou, pentru care sa plateasca mai putine comisioane decat cele standard, iar persoanele cu venituri mici, mai exact cu salarii sub 1.500 de lei, sa beneficieze de gratuitati suplimentare.

Raiffeisen ofera doua pachete de conturi de baza, denumite Asist, unul standard si altul pentru persoanele cu venituri mici, botezati in lege “consumatori vulnerabili din punct de vedere financiar”.

Conform legii, un cont de baza standard trebuie sa aibe 0 comisioane pentru:

- deschiderea si inchiderea contului

- retrageri de bani pe teritoriul UE, de la ghiseele bancilor sau de la boncomate.

Raiffeisen respecta aceste cerinte legale, conform listei de tarife pentru contul standard publicata de banca.

Legea mai impune bancilor alte gratuitati pentru un cont de baza, in cazul clientilor cu venituri mici:

- comisioane 0 pentru administrarea unui cont

- 10 plati si transferuri pe teritoriul UE, asadar atat in lei cat si in valuta, la ghiseele bancilor, la bancomate sau online.

Raiffeisen respecta insa doar partial aceasta prevedere legala referitoare la consumatorii vulnerabili: pachetul de cont destinat acestora, Asist, are 0 comisioane pentru administrare si pentru platile in lei, insa in cazul platilor externe, banca afiseaza un comision de 0,13%, minim 50 de lei.

Acelasi comision il gasim, de altfel, si in pachetul de cont curent de baza standard.

Si asta in ciuda faptului ca, potrivit legii, platile SEPA (in euro) “nu pot depasi nivelul comisioanelor percepute pentru plati in lei.”

La Raiffeisen, comisionul unei plati in lei este maxim 10 lei, in timp ce o plata in euro costa minim 50 de lei.

De altfel, Raiffeisen Bank este a doua cea mai scumpa banca dintr-un grup de opt care au aplicat pana acum legea contului de baza. (vezi tabelul)

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii