BANCI | Opinie

Cristian Popa, viceguvernatorul BNR: Inflatia va intra in tinta de 4% inainte de finalul anului

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-09-29 22:34

Este foarte posibil ca inflaţia sa reintre în intervalul ţintit de banca centrala, 4% (3% plus marja de un punct), până la sfârşitul anului şi se va menţine aproape de ţintă şi anul viitor, a declarat astazi viceguvernatorul BNR Cristian Popa (foto).

El a precizat că BNR a procedat corect când a menţinut dobânda la 6,25% si nu a majorat-o, mizând pe un şoc temporar din partea ofertei si a majorarii TVA.

Popa atrage insa atentia ca BNR trebuie sa fie prudenta in ceea ce priveste nivelul dobanzii, din acest motiv banca centrala a decis astazi sa mentina rata de referinta, dupa cum au procedat si alte banci centrale din zona.

Astfel, el atrage atenţia că în iulie 2012 va exista un efect de bază contrar, iar BNR doreste sa mentina un nivel linear al nivelului dobanzii.

Popa a invocat, alaturi de alte riscuri precum cele externe, si nevoia de stimulare a economisirii interne, ce are nevoie de dobanzi stimulative, cu scopul reducerii dependentei de finantarile externe.

BNR a anunţat, după şedinţa de politică monetară de joi, că va ajusta gradual conduita politicii monetare ţinând cont de procesul de dezinflaţie, evoluţiile mediului extern, ale fluxurilor de capital, ale preţurilor administrate şi volatile, precum şi de stadiul aplicării angajamentelor din acordurile cu instituţiile internaţionale.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Opinie



Cardurile devin inutile: acum se pot face plati instant gratis din aplicatiile bancare

Cardurile isi pierd treptat utilitatea, odata cu avansul noilor tehnologii pentru plati. Bancile romanesti au inceput sa implementeze platile instant din aplicatiile bancare, prin serviciul RoPay. Platile instant (care se fac in cateva secunde, la orice detalii

Au neglijat bancile securitatea pentru digitalizare?

Explozia fraudelor online poate fi considerata normala in conditiile dezvoltarii pe masura a digitalizarii si serviciilor bancare online. Dar ceea ce-mi da de gandit este usurinta cu care escrocii pot accesa o aplicatie bancara, pot face transferuri catre detalii

BRD isi lichideaza filialele din Romania. Va fi vanduta si banca?

BRD a cedat Bancii Transilvania firma de pensii private, BRD Pensii, iar compania de credite de consum, BRD Finance, este si ea in negocieri de vanzare, ceea ce alimenteaza zvonurile aparute la inceputul anului ca banca franceza are de gand sa-si vanda si banca din Romania. Mai ales ca detalii

De ce permit bancile transferuri catre platforme de criptomonede prin care se fac fraude online?

Bancile nu ar trebui sa transfere clientilor intreaga responsabilitate pentru fraudele online, ci sa-si asume o parte din vina, mai ales daca permit transferuri catre platforme de criptomonede (site-uri, aplicatii. portofele electronice) cunoscute ca fiind fraude sau care sunt detalii

 



 

Ultimele Comentarii