BANCI | Opinie

Cristian Popa, BNR: Sumele de bani trimise in tara de romanii din strainatate s-au stabilizat

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-06-12 12:05

Cristian Popa, viceguvernatorul BNR, a declarat ca banca centrala nu detine date defalcate pe tari cu privire la sumele de bani trimise de romanii din strainatate in tara.

Acesta a infirmat astfel informatiile publicate de ziarul britanic Daily Mail, care a publicat în ediţia online de vineri, citând date de la BNR, că românii care trăiesc în Marea Britanie au trimis zilnic în ţară aproape 500.000 de lire (563.000 de euro) în primele trei luni ale anului trecut.

Întrebat cum comentează informaţiile apărute vineri, Popa a precizat că nu a auzit ca Daily Mail să fie o publicaţie recunoscută pentru calitatea analizelor economice publicate.

El a precizat că BNR furnizează doar date agregate şi nu deţine informaţii defalcate pe state privind remiterile românilor care lucrează în străinătate. El a precizat că mai relevante pentru România ar fi datele privind remiterile din Spania şi Italia, ţări unde există comunităţi de români mult mai numeroase.

Popa a precizat că în comparaţie cu ultimii doi ani, când datele arătau o prăbuşire a sumelor trimise în ţară a românilor din străinătate, de la începutul acestui an se constată o stabilizare a remiterilor.

Viceguvernatorul BNR estimează că odată cu revenirea construcţiilor şi a altor servicii, domenii în care activează preponderent lucrătorii români din străinătate, s-ar putea observa o revenire a sumelor trimise în România.

În total, românii din Marea Britanie au trimis în ţară 41 de milioane de lire (46 milioane de euro) în perioada ianuarie - martie 2010, conform datelor Băncii Naţionale a României, citate de ziarul britanic.

Suma include numai transferurile oficiale, dar nu şi pe cele informale , care includ banii trimişi acasă prin intermediul prietenilor sau rudelor şi care ar putea reprezenta circa 30 la sută din total.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Opinie



Cardurile devin inutile: acum se pot face plati instant gratis din aplicatiile bancare

Cardurile isi pierd treptat utilitatea, odata cu avansul noilor tehnologii pentru plati. Bancile romanesti au inceput sa implementeze platile instant din aplicatiile bancare, prin serviciul RoPay. Platile instant (care se fac in cateva secunde, la orice detalii

Au neglijat bancile securitatea pentru digitalizare?

Explozia fraudelor online poate fi considerata normala in conditiile dezvoltarii pe masura a digitalizarii si serviciilor bancare online. Dar ceea ce-mi da de gandit este usurinta cu care escrocii pot accesa o aplicatie bancara, pot face transferuri catre detalii

BRD isi lichideaza filialele din Romania. Va fi vanduta si banca?

BRD a cedat Bancii Transilvania firma de pensii private, BRD Pensii, iar compania de credite de consum, BRD Finance, este si ea in negocieri de vanzare, ceea ce alimenteaza zvonurile aparute la inceputul anului ca banca franceza are de gand sa-si vanda si banca din Romania. Mai ales ca detalii

De ce permit bancile transferuri catre platforme de criptomonede prin care se fac fraude online?

Bancile nu ar trebui sa transfere clientilor intreaga responsabilitate pentru fraudele online, ci sa-si asume o parte din vina, mai ales daca permit transferuri catre platforme de criptomonede (site-uri, aplicatii. portofele electronice) cunoscute ca fiind fraude sau care sunt detalii

 



 

Ultimele Comentarii