BANCI | Stirea Zilei

Creditele si-au redus semnificativ ritmul de crestere in aprilie

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: GhiseulBancar.ro
2008-05-27 17:57

Valoarea creditelor neguvernamentale a crescut cu 2,5% in cursul lunii aprilie fata de martie 2008, potrivit datelor Bancii Centrale publicate astazi. Comparativ insa cu luna precedenta, cand creditul neguvernamental a avut o ascensiune de 4%, ritmul de crestere este mult mai lent.

O franare semnificativa s-a constatat la creditele acordate in valuta, unde majorarea a fost de numai 1,8% fata de luna anterioara, spre deosebire de procentul de crestere de 4,1 % raportat in martie 2008.

Volumul total al creditelor insuma la sfarsitul lunii aprilie 168734,1 milioane lei, din care cea mai mare pondere, de 54% (92.142 milioane lei) o detineau creditele in valuta.

Si ritmul anual de crestere al creditarii s-a temperat usor, de la 66,3% in 2007, la 64,4% in anul in curs. Procentul s-a calculat prin raportarea valorii creditelor inregistrate la 30 aprilie 2008 la cele declarate la sfarsitul aceleiasi perioade a anului anterior.

Economisirea in valuta a prins teren in luna aprilie

Din ultimele date publicate astazi de catre Banca Nationala a Romaniei (BNR) reiese ca atat populatia, cat si persoanele juridice au manifestat un interes mai crescut in luna aprilie pentru economisirea in valuta decat in lei.

Valoarea depozitelor in valuta a crescut cu 10%, in timp cea a celor in lei s-a micsorat cu 0,7% in cursul lunii aprilie, comparativ cu luna martie.

Tendinta de a economisi in valuta s-a manifestat numai in cursul lunii aprilie, intrucat in luna martie optiunile s-au indreptat catre moneda autohtona.

Volumul depozitelor in valuta ale persoanelor juridice a crescut cu 21,2% pe parcursul lunii aprilie 2008 comparativ cu luna anterioara, pana la 20.635 milioane lei. Concomitent, economisirea in lei a persoanelor juridice s-a diminuat cu 4% in perioada analizata, ajungand la 41.523,1 milioane lei.

Ritmul de economisire al populatiei a crescut cu 2,4 % in lei si cu 3% in valuta in cursul lunii precedente.

Gospodariile aveau la sfarsitul lunii aprilie depozite in lei in valoare de 46.943 milioane lei, in timp ce economiile in valuta totalizau 28.239,6 milioane lei.

Economiile in lei au in continuare cea mai mare pondere, de 64%

Deocamdata insa, tot economiile in lei detin cea mai mare pondere in total, de 64% (88.466,4 milioane lei).

Volumul total al depozitelor a ajuns in luna aprilie la 137.341,3 milioane lei, in crestere cu 2,8% fata de martie 2008 si cu 38,9% mai mult comparativ cu aceeasi luna a anului anterior.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii