BANCI | Ultima Ora

Creditarea responsabila si educatia financiara inspira romanilor increderea in imprumuturile rapide, la domiciliu

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-12-19 14:49

Doua treimi dintre romani nu detin un cont bancar, ceea ce-i impiedica sa acceseze un credit uzual. O pondere si mai mare, adica 80%, spun ca le-ar fi dificil sa faca rost de bani pentru o nevoie urgenta, se arata intr-un sondaj.

In aceste conditii, ofertele institutiilor financiare nebancare (IFN) de imprumuturi rapide, cu valori mici, furnizate la domiciliu, reprezinta o alternativa tot mai populara.

Mai ales cand aceste tipuri de finantari sunt oferite de companii prestigioase si de incredere, cum este cazul Provident Financial, cu o vechime de peste 100 de ani pe piata din Maria Britanie, care este supravegheata de catre autoritati si care acorda credite in mod responsabil si transparent, punand pret, in acelasi timp, pe educatia financiara a clientilor.

Acordand credite intr-un mod responsabil si stimuland educatia financiara, Provident evita astfel sa-si puna clientii in situatia de a nu-si putea rambursa creditele acordate, situatie din care are de castigat toata lumea: clientii pot sa obtina noi imprumuturi, compania isi sporeste activitatea si implicit face noi investitii in economia romaneasca.

“Opt din zece persoane chestionate au declarat că le-ar fi dificil sau imposibil să facă rost de bani pentru o nevoie urgentă și șase din zece nu au un cont bancar. În această situație, este extrem de important ca instituțiile financiare nebancare să le ofere o alternativă convenabilă celor care altfel ar fi privați de accesul la o formă de finanțare. În același timp, creditorii trebuie să continue să ofere împrumuturi într-un mod responsabil, astfel încât clienții să ia decizii în cunoștință de cauză și să evite situațiile de supraîndatorare”, a declarat Ivo Kalik (foto), directorul general al Provident Financial România.

Comunicatul Provident Financial:

Două treimi dintre clienții IFN-urilor își permit să restituie împrumuturile fără a îngreuna bugetele personale

București, 19 decembrie 2012 – Doi din trei români care au apelat la serviciile unei instituții financiare nebancare își permit să restituie creditele contractate fără a pune presiune pe bugetele personale, relevă un studiu realizat de YouGov la inițiativa Provident Financial România, pe un eșantion de 2.164 de respondenți.

Mai mult, 33% dintre ei reușesc să pună deoparte bani ca urmare a unei bune planificări a cheltuielilor casnice.

Cei mai mulți accesează credite de valoare mică, pe termen scurt, valoarea medie a tuturor datoriilor individuale fiind sub 5.000 de lei. Creditele accesate de participanții la studiu au rolul de a echilibra bugetele personale și familiale sau de a asigura diferența necesară pentru a acoperi cheltuieli neprevăzute.

“Opt din zece persoane chestionate au declarat că le-ar fi dificil sau imposibil să facă rost de bani pentru o nevoie urgentă și șase din zece nu au un cont bancar. În această situație, este extrem de important ca instituțiile financiare nebancare să le ofere o alternativă convenabilă celor care altfel ar fi privați de accesul la o formă de finanțare. În același timp, creditorii trebuie să continue să ofere împrumuturi într-un mod responsabil, astfel încât clienții să ia decizii în cunoștință de cauză și să evite situațiile de supraîndatorare”, a declarat Ivo Kalik, directorul general al Provident Financial România.

De altfel, 91% dintre cei chestionați au declarat că împrumută doar sume de bani care se potrivesc situației lor financiare și 94% spun că analizează atent avantajele și implicațiile contractării unui împrumut înainte de semnarea contractului.

Cercetarea YouGov face parte dintr-o inițiativă desfășurată în rândul clienților grupului britanic International Personal Finance (IPF) în toate cele șase țări în care acesta este prezent: România, Cehia, Slovacia, Polonia, Ungaria și Mexic. Rolul sondajului este de a identifica modalitatea în care consumatorii percep climatul socio-economic și care sunt cele mai importante probleme pentru aceștia.

Provident este prima instituţie financiară din România care oferă serviciul opțional de gestionare la domiciliu a creditului, prin intermediul căruia clienţii pot primi banii în 48 de ore chiar la ei acasă, unde un agent îi va vizita apoi pentru încasarea ratelor. Provident Financial România este parte a grupului britanic IPF, care are 2,5 milioane de clienţi în cinci ţări din Europa Centrală şi de Est, precum şi în Mexic. IPF este al doilea cel mai mare angajator britanic din Europa Centrală și de Est și este una dintre cele mai puternice 250 de companii internaţionale listate la Bursa din Londra.

Despre Provident Financial România

Provident Financial România este o instituție financiară nebancară înregistrată în Registrul General al Băncii Naționale a României și membră a Asociației Societăților Financiare din România (ALB).

În cei peste 6 ani de prezență pe piața locală, compania a investit în România peste 140 de milioane de euro, din care peste 600.000 de euro în programe de responsabilitate socială. Provident are acum peste 700 de angajați și colaborează cu peste 3.900 de agenți independenți în peste 60 de orașe din întreaga țară.

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi www.providentfinancial.ro.

Despre YouGov

Fondată în 2000 în Marea Britanie, YouGov este una dintre cele mai importante companii internaționale de cercetare de piață, fiind specializată în sondaje online în domenii precum servicii financiare, media, telecom și FMCG. Compania are operațiuni în SUA, Europa și Orientul Mijlociu. Pentru mai multe informații vă rugăm să vizitați www.yougov.com.

Comentarii

valerica
buna ziua
subsemanta istudor valerica domiciliata in orasul onesti judetul bacau am trimis aceasta scrisoare pentru a va ruga din tot sufletul sa ma mai asteptati un pic deoarece trebuie sa primesc o mostenire si nu stiu ziua cand de aia va rog frumos din toata inima sa ma asteptati un pic ca nu am uita de datorie si nu uit ca trebuie sa achit darile va multumesc pentru intelegerea acordata



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



ING lanseaza o platformă cu oferte speciale pentru clientii firme

ING lansează Business Deals, o platformă în care antreprenorii au acces la oferte B2B, negociate de reprezentanții băncii, pentru nevoile afacerii lor, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Clienții beneficiază de reduceri la o gamă largă detalii

ING Bank sustine eficienta energetica a cladirilor

Asociația pentru Promovarea Eficienței Energetice în Clădiri (ROENEF) anunță lansarea „Caravanei ROENEF”, un proiect destinat promovării eficienței energetice în clădiri și creșterii gradului de informare, la nivelul populației, cu privire la beneficiile pe detalii

ING Bank a ajuns la 1,85 milioane clienti activi

Veniturile ING Bank România au ajuns la 1,79 miliarde de lei în primul semestru din 2024, în creștere cu 9,6% față de perioada similară a anului anterior, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Creșterea numărului de clienți și a portofoliului de detalii

Patria Bank si-a majorat creditele cu 8%

Patria Bank, banca specializata in sprijinirea antreprenorilor romani, a anuntat un profit net de 18,1 milioane lei pentru primele sase luni ale anului 2024, in crestere cu 61% fata de nivelul inregistrat in primul semestru al anului 2023, conform unui comunicat al detalii

 



 

Ultimele Comentarii