ASIGURARI | Stirea Zilei

Compania de Asigurare Reasigurare Exim (CARE) Romania intra oficial pe piata asigurarilor

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2010-08-23 09:45

Compania de Asigurare Reasigurare Exim (CARE) România, al cărei acţionar majoritar este EximBank, a primit din partea Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) autorizarea pentru a funcţiona ca societate specializată în asigurarea creditelor comerciale pe termen scurt.

CARE are un capital social de 29,2 milioane de lei şi va oferi asigurări şi reasigurări de credite comerciale pe termen scurt (clasa de risc XIV. Asigurări de credite), precum şi asigurări de garanţii (clasa de risc XV).

„Noua societate de asigurări va oferi instrumente care vor permite societăţilor româneşti, în special exportatorilor şi întreprinderilor mici şi mijlocii, să gestioneze mult mai eficient creditele comerciale, lucru care va duce la creşterea gradului lor de competitivitate. Pentru primul an de funcţionare a CARE România estimăm un volum al primelor brute subscrise de două milioane de lei”, a spus Ionuţ Costea, preşedintele EximBank.

Înfiinţarea CARE România a fost determinată de recomandările Comisiei Europene care interzic susţinerea de către stat a asigurării creditelor de export pe termen scurt contra „riscurilor de piaţă”. Totuşi, Comisia Europeană consideră că deţinerea unei entităţi subsidiare este în concordanţă cu reglementările europene.

EximBank are în acest moment un portofoliu bogat de produse de asigurare care vor continua să fie oferite şi după înfiinţarea CARE România. Astfel, banca pune la dispoziţia clienţilor produse precum Asigurarea riscului de neplată la extern – care oferă siguranţa încasării a 85% din valoarea exportului, Asigurarea investiţiilor româneşti de capital în străinătate – care garantează recuperarea a până la 90% din valoarea proiectului sau Poliţa de asigurare care protejează încasările din export împotriva fluctuaţiilor nefavorabile ale cursului de schimb.

„În 2009 EximBank a încasat prime de asigurare în valoare de peste două milioane de lei, ceea ce înseamnă o creştere de 1,6 ori faţă de valoarea primelor încasate în anul anterior. Expunerea băncii pe segmentul asigurărilor a crescut în primul semestru al acestui an cu peste 220% faţă de sfârşitul anului trecut”, a mai spus Ionuţ Costea, preşedintele EximBank.

EximBank este o instituţie specializată al cărei portofoliu de produse, axat pe trei direcţii de acţiune – finanţare, garantare, asigurare, îi permite să susţină activitatea şi dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor, precum şi a companiilor care derulează proiecte în domenii prioritare de dezvoltare a economiei, în special a celor ce contribuie la absorbţia de fonduri europene.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii